ИТН: Много ниско ниво на общуване между депутатите и основно тези от ГЕРБ

NetNews

Новината за оттеглянето на Слави е от няколко дни. Никъде в правовия свят по света, в устройството на една демокрация, обвързването с една институция и това да бъдеш депутат, не е задължително. Имаме много примери в световната история, при които политическият лидер не е бил действащ депутат. Г-н Трифонов винаги е носел отговорността за това, с което се захваща като проекти. Говоря за обществената ангажираност и каузите, които той и екипът сме реализирали през годините. Това заяви Филип Станев от "Има такъв народ" пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът е категоричен, че доверието към един човек не се гради от това какъв пост заема, както и че ИТН няма да промени решението си да не работи с партиите на статуквото, а именно ГЕРБ, БСП и ДПС.

Относно това на какво се дължи успехът на комуникацията в социалната мрежа Станев подчерта, че политическото говорене се е изпразнило от съдържание.

"Политическото говорене се изпразни от съдържание и не заради участниците в него, не за начина, по който се изразяват. Изпразни се от съдържание в смисъла на българските институции – те спряха да функционират така, както изискват българските граждани. Това включва прокуратурата, съда, парламента, изпълнителната власт. Тази загуба на доверие у избирателите е огромната причина ИТН да постигне подобен резултат. Противното е видно. Тези неработещи институции, тази нефункционираша държава доведоха до подобни резултати, до подобно отношение на обществото към политиката", коментира още Станев.

Той добави, че първите му впечатления от Народното събрание, са били шокиращи, както и че на една огромна част от депутатите им липсва възпитание.

"Много ниско ниво на общуване между депутатите от отделните групи и основно тези от ГЕРБ. Изключително невъзпитани са някои от тях. Моралът в политиката и живота е свързан с възпитанието на хората", уточни още Станев за Bulgaria ON AIR.

Относно намеците на Слави Трифонов, че може да поеме евентуално друга политическа длъжност, доскорошният депутат избра да запази мълчание.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В тази държава носенето на маска вече е по желание

Дания обяви днес последните етапи от плана си за отмяна на ограниченията заради новия коронавирус, предаде Франс прес. Задължителното носене на маски отпада почти напълно, на европейското първенство по футбол ще се допуска повече публика, а работното време на баровете и ресторантите се удължава до полунощ. Планът предвижда от 1 […]