ИТН представя проектокабинета

NetNews

Политическото ръководство на парламентарната група на "Има такъв народ" ще представи днес своя проектокабинет на ръководствата на БСП, "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Очаква се лично издигнатият за министър-председател Пламен Николов да представи предложения състав и структура на Министерски съвет.

Първата среща на "Има такъв народ" ще е с ръководството на "Изправи се БГ! Ние идваме" и започва в 14.00 часа в зала "Изток" на Народното събрание.

Вчера с писмо до медиите председателят на групата на "Има такъв народ" в парламента Тошко Йорданов информира, че ще изпратят покани за срещи с тези политически сили, на които ще представят своя проект на състав и структура на Министерски състав, защото “всичко трябва да е открито и пред очите на обществеността".

От БСП потвърдиха, че утре в 17.00 часа ще се срещнат в зала "Изток" на Народното събрание с кандидата за премиер Пламен Николов, който ще ги запознае с проектокабинета. Още в петък от левицата заявиха готовността парламентарната група да покани на среща издигнатия за премиер от ИТН.

От БСП желаят споразумение с ИТН като условие за подкрепа на проекта им за правителство.

Срещата на "Има такъв народ" с "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще бъде утре в 14.00 часа , а час по-късно ще бъде и срещата с обединение „Демократична България“.

От коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" приветстват намерението на ИТН да запознае със състава на проектокабинета двете т.нар. протестни партии и БСП, заяви Арман Бабикян.

Той обаче потвърди, че за да подкрепи правителство, формацията ще държи да има и писмено споразумение с партията на Слави Трифонов.

Планираната среща за проектокабинета на "Има такъв народ" с "Демократична България" ще бъде на фона на напрежение между двете политически сили в последните дни.

Обединение "Демократична България" е получило писмена покана от партия "Има такъв народ" за среща днес, по време на която ще бъде представен съставът и структурата на проектокабинета.

Дясното обединение ще участва в тази среща, обяви председателят на парламентарната група на ДБ Христо Иванов. "Демократична България" ще настоява кандидатите за министри да представят политики, за чието спазване да бъде поет писмен ангажимент.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вашият хороскоп за днес, 03.08.2021 г.

хороскоп от astrohoroscope.info Овен Днес ще бъдете онзи огън, на който е приятно да сгрее човек умореното си тяло. Това е добре за околните, но заради собственото ви здраве е добре да регулирате силата на огъня. Телец Облаците пред вас ще се разсеят и ще видите колко необосновани са били […]