ИТН се срещна с Н. Пр. Херо Мустафа

NetNews

Вчера (понеделник, 07 юни 2021 г.) заместник-председателят на партия "Има такъв народ" Тошко Йорданов, заедно с ескпертите Ива Митева и Димитър Гърдев, проведе работна среща с посланика на САЩ в България Нейно Превъзходителство г-жа Херо Мустафа.

Йорданов запозна посланик Мустафа с основните приоритети на ПП "Има такъв народ" – борбата с корупцията, преодоляване на последствията от тежкото икономическо състояние в страната и ясна, открита и предсказуема външна политика, основана на пълноправното членство на България в ЕС и НАТО.

На срещата бяха обсъдени ключовите приоритети в двустранните отношения между България и САЩ, задълбочаване на стратегическото партньорство, включително в сферата на икономиката, с оглед перспективите за привличане на инвестиции и по-пълноценно взаимодействие с бизнеса.

Беше потвърдена ангажираността за продължаване на информационния обмен, сътрудничеството и взаимодействието в борбата с корупцията и налагането на върховенството на закона. В хода на разговора бяха обсъдени усилията за поддържане на стабилността в региона на Западните Балкани, Черноморския регион и региона на Източното Средиземноморие.

В заключение и двете страни подчертаха желанието си САЩ и България да бъдат силни и надеждени партньори, което преминава през стабилни демократични институции и провеждането на прозрачни и честни избори.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ямболлията Даниел Атанасов - Сатанасов с номинация в категория "Най-добър художник" на престижния фестивал за фантастика "Еврокон 2021"

Роденият в Ямбол творец Даниел Атанасов - Сатанасов е номиниран за български представител на европейския фестивал за фентъзи "Еврокон 2021". Номинацията е в категория "Най-добър художник", като ямболлията се бори с други много добри български художници.