И в четвъртък остава облачно, градусите – до 11

NetNews

През нощта над западните райони на страната ще е предимно ясно, над източната половина от страната ще се задържи предимно облачно, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Валежи от дъжд ще има в Централна Северна и в Източна България. Ще духа до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София около 0°.

В четвъртък над западната половина от страната облачността ще е променлива, над много райони намаляваща до предимно слънчево. Над Източна България през по-голямата част от деня облачността ще е значителна и на отделни места със слаби превалявания от дъжд, в Предбалкана – и от сняг.

Привечер валежите и там ще спрат, и облачността ще се разкъса. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 6°-11°, в София около 6°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. След обяд по северното крайбрежие валежите ще спрат и облачността от север ще започне да се разкъсва. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, със слаби валежи от сняг, под 1200 метра – от дъжд. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 6°.

В петък и събота преди обяд времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът в много райони ще стихне и сутрин на места в равнинната част от страната видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните – между 7° и 12°.

В събота след обяд облачността ще се увеличи, все още без валежи. По-късно през деня със слаб североизточен вятър ще започне да прониква студен въздух.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Популизъм, кръчми, ерозия... Харесващите Путин силно подкрепят Радев

Търсенето на силно лидерство се превръща в общо настроение, коментира социалният антрополог Харалан Александров пред БНР. „В малките населени места, в селските кръчми – сред народните политолози и мъдреци – основно се споделя гледната точка на Путин по отношение на конфликта в Украйна, те искрено му се възхищават. Възможната хипотеза […]