И заведенията в Ямбол на бунт срещу Ковид мерките

NetNews

Стотици собственици и работещи в заведения в Ямбол протестираха днес против Ковид мерките, въведени от правителството, които рефлектират пряко върху бранша. Те изразиха недоволството си от ограниченията, които се въвеждат с днешна дата. Според протестиращите мерките са със съмнителен ефект, дискриминационни и ще се отразят пагубно на сектора.

„Искаме да кажем на държавата, ако не ни помага, то поне да не ни пречи в тази тежка ситуация”, заявиха участниците в митинга. Най-големите им притеснения са, че мерките ще доведат до масова безработица и фалити на фирми в бранша, на който хиляди семейства разчитат като  единствено препитание.

В 16.00 часа протестиращите се събраха на централния площад пред Община Ямбол. След това те преминаха в шествие по централните пешеходни зони на града и се придвижиха до сградата на Областна администрация. Част от тях ще се включат и в подготвяния за утре, 8 септември, национален протест, който ще започне в 15:00 ч. пред Народното събрание.

 Припомняме, че от днес са в сила нови ограничителни мерки на територията на страната. Те предвиждат преустановяване работата на нощни заведения, игрални зали и казина. Алтернативен вариант е работа до 50% от капацитета на обекта само за лица, притежатели на т.нар. зелен (санитарен) паспорт, в т.ч. и при 100 % наличие на зелен паспорт от персонала.

Очаква се също преустановяване работата на закрито на заведения за хранене, като се допуска обслужване на открито при осигуряване на разстояние от 2 м. между столовете на масите и посетителите са групи до 6 човека на маса и при ограничено работно време в границите между 7.00 и 22.00 часа. Разрешена е доставка по домовете. Алтернативен вариант за работа на закрито е до 50% от капацитета на обекта само за лица, притежатели на т.нар. зелен (санитарен) паспорт, в т.ч. и при 100 % наличие на зелен паспорт от персонала.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

BMW показа велосипед с максимална скорост от 60км/ч

Мюнхен, Германия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. Освен към нови автомобили, тази година изложението в Мюнхен е насочено към всякакви средства за мобилност, включително различни триколки, скутери, тротинетки и велосипеди. Именно от последните е новото предложение на BMW, което комбинира електрическото задвижване с класическия велосипед. За разлика от […]