И Пловдив влезе в „червената зона“

NetNews

Пловдивска област от днес вече е в "червената зона" по заболеваемост от коронавирус. На 14-дневна база данните показват, че има 252-ма заболели на 100 хиляди души население.

Засега няма притеснения относно недостиг на легла за COVID пациенти в болниците. На този етап има разкрити 450 легла и още 68 за интензивно лечение. Капацитетът в момента е запълнен на 70%. Затова в схемата на ковид отделенията днес и утре ще се включат още 4 болници.

Днес следобед отново е насрочена среща на областния кризисен щаб, на която ще се обсъди актуалната обстановка. Проверките на здравните инспектори са ежедневни, но от Регионалната здравна инспекция казват, че най-елементарните мерки като носене на маски и спазване на дистанция не се спазват.

На фона на растящия брой заболели от РЗИ – Пловдив отчитат много слаб интерес към ваксинирането. В областта малко над 18% са имунизирани, а в някои от общините като Брезово, Калояново, Лъки, Сопот и Стамболийски процентът едва надвишава 11 на сто.

Пловдив е един от четирите големи града, в които доброволци на Българския червен кръст ще информират гражданите за ползите от имунизацията срещу коронавирус. Акцията е предвидена за четвъртък.

В "червената зона" вече са Русе и Търговище, съответно с 264 и 290 случая на 100 хиляди души. Обстановката в болниците там е спокойна, но ръководствата активно работят по зареждане с необходимите консумативи и лекарства за лечение на тежкоболните.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЦСКА пусна важни послания до феновете си

ЦСКА публикува в сайта си важна информация за тези, които ще бъдат на стадион "Васил Левски" за мача с Виктория. Ето съобщението: "Армейци, Несъмнено възможността да се борим за участие в груповата фаза на Лигата на Конференциите се очаква с нетърпение от всички привърженици. За съжаление мачът от плейофа с […]