И Чехия въведе нови правила за идващите от България

NetNews

Считано от днес Чешката република въвежда нови условия за пътуващите от България. По информация на посолството ни в Прага всички граждани, които пристигат от България в Чехия, следва да представят отрицателен PCR тест, направен най-много 72 часа преди пътуването. Изключение се допуска за преболедували или ваксинирани граждани, които могат да го докажат.

Пристигащите от България следва да попълнят предварително електронен формуляр на пътуващия и да го представят при поискване на граничния пункт. Формулярът може да бъде открит тук.

При пътуване през Чешката република транзит с напускане на страната до 12 часа след влизането няма изискване за регистрация на пътника преди пътуването. Няма и изискване и за представяне на антигенен или PCR тест преди или след влизане в Чешката република.

Сред новите правила за пътуващите до страната е и изискване за самоизолация за гражданите, пристигащи от България, като между петия и четиринадесетия ден на пребиваване в Чешката република те следва отново да си направят PCR тест.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЕК иска обяснение за ограниченията на фирми около Пеевски и Божков

Еврокомисията е поиска спешно обяснения от МВнР и Министерството на финансите относно правните основания за въведените ограничения срещу фирми около Делян Пеевски и Васил Божков на базата на американския Закон "Магнитски". Това съобщава разследващият сайт "Бивълъ", цитиран от Актуално. На сайта е публикувана част от служебната дипломатическа кореспонденция. От ЕК […]