Йорданов: Гласувайте против Каримански, тъпо и коалиционно, за да има мир, нищо че е прав

AdminNetNews

Предложението на нашия депутат Любомир Каримански за решението за парите на пътните фирми е напълно правилно. Но аз ви призовавам да гласувате против него, да гласувате тъпо и коалиционно, за да има мир в коалицията.

Това заяви от трибуната на парламента председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов, чийто призив беше преди всичко към неговите собствени депутати.

Каримански от ИТН, който е и председател на бюджетната комисия, поиска преди това проектът за решение, с което парите на пътните фирми да се платят от бюджета на пътната агенция, да мине и през неговата комисия, тъй като това плащане рябва да се направи от централния бюджет.

Тошко Йорданов обаче каза от трибуната, че така са се разбрали на коалиционния съвет и в резултат на това парите на пътните фирми ще се платят от бюджета на АПИ, той ще намалее с тази сума и при актуализацията на бюджета в средата на годината ще трябва да се вдигне със същата сума.

Освен това Йорданов каза, че премиерът вече е обещал да се направи плащането и ИТН ще трябва да отстъпи поне по отношение на това откъде точно ще се вземат парите.

След неговото изказване Каримански заяви, че оттегля своето предложение проектът за решение да мине и през бюджетна комисия.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Убиха лекоатлетка! Основен заподозрян е нейният интимен приятел!

Кенийската лекоатлетка Дамарис Мути Мутуа е била убита в град Итен в родината си. Новината беше съобщена от местната полиция. Властите допълват, че основен заподозрян е нейният интимен приятел Коки Фай, който е обявен за издирване. Мути Мутуа, която се състезава в бяганията на дълги разстояния и представлява Бахрейн, е […]