Йорданов: Прокуратурата замита пореден случай

NetNews

Йорданов: Прокуратурата замита пореден случай

Снимка: БГНЕС

Сценаристът на Слави и депутат от „Има такъв народ“ Тошко Йорданов коментира събитията около ареста на бившия премиер Бойко Борисов и снощното му освобождаване.

„Ако всички материали бяха стоварени по американскта правораздавателнаа система на 12 български граждани, които да преценят кой е виновен – със сигурност нямаше да се каже, че няма доказателства. За пореден път прокуратурата замита някакъв случай. Много отдавна прокуратурата трябваше да се задейства по този въпрос. Подобен е случаят за „Осемте джуджета“. Такива неща се случват и то с участието на българската прокуратура“, заяви пред Нова тв Тошко Йорданов.

В една цяла правораздавателна система, в която има право да решава дали да се задейства или не – в единия случай може да има натиск върху съответен гражданин, а в друг – прикриване на престъпление. Затова са крайно наложителни промените в тази част, трябва ни независим орган, какъвто ние нямаме, коментира още Йорданов..

По думите на Йорданов обществото няма доверие в институцията.

„В момента имаме прокуратура, която е като военна организация, с един човек най-отгоре, заяви Йорданов и допълни, че самата прокуратура така е структурирана, че главният прокурор може да спре всичко.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Петков и Остин: Не сме обсъждали военна помощ за Украйна

Премиерът Кирил Петков и секретаря по отбраната на САЩ Лойд Остин разговаряха в Министерския съвет, като обсъдиха теми от интерес и за двете страни. „Искам да благодаря на САЩ, че оказа подкрепа на България. В тази сложна ситуация никой не може да се защитава сам. Българското общество може да е […]