Йордан Терзийски: Имаме ясни условия за Северна Македония

NetNews

Ние имаме ясни условия, при които Северна Македония трябва да бъде допусната до преговори с ЕС и продължаваме да отстояваме тези наши принципи. Въпросът е защо точно сега възниква темата за Македония и дали не са опити да се отклони фокуса. В момента имаме съвсем други приоритети и предизвикателства, които решаваме на ежедневна база и да повдигаме темата за Македония, един вид, може да се изтълкува като вид популизъм. Не е добре да обвързваме темите. Това обяви пред БНТ народният представител от „Продължаваме промяната“ Йордан Терзийски пред БНТ.

„Планът за устойчивост е един план, който успяхме да ревизираме и надградим само за 4 месеца. Това е голяма възможност за нашата държава да достигне едно съвсем различно ниво във важни сфери.  Критики винаги ще има, но няма какво да се каже, че ЕК ни поздрави лично и председателят ѝ Урсула фон дер Лайен е в България, за да представи оценката за него, добави Терзийски.

Още по темата

30 мар 2022 20:50

17

17 мар 2022 22:27

9

Депутатът от „Продължаваме промяната“ коментира и различията по повод избора на управител на БНБ. Най-добре е за коалицията да има единомислие и общ език, обясни той.

    Г-н Гюров е изключителен професионалист, човек с безупречна биография. Единственото, което успяха да изфабрикуват срещу него, е някакъв фалшив казус с неговата диплома, което е абсурдно – той е доктор от Виенския университет. Г-н Каримански също е професионалист, аз не оспорвам неговите качества. Тук въпросът е коалицията да излезе с обща кандидатура. Ние трябва да намерим модела да предлагаме най-правилните кандидати, а не да има някаква лична борба за постове и това да рефлектира върху коалиционните отношения.

Не се обсъжда опция „Продължаваме промяната“ да оттегли кандидатурата на Андрей Гюров, подчерта Терзийски.

Не се обсъжда и вариант за издигане на трета обща кандидатура.

В коалицията ежедневно се решават десетки казуси – и в НС, и в изпълнителната власт. Смисълът на коалицията е да има плурализъм – различни мнения да се слагат на масата, да има конструктивен диалог и да се стига до решения, които работят, категоричен е Терзийски.

Относно предложението на ДБ за обявяване на руския посланик за персона нон грата, Терзийски обясни, че на този етап няма решение по казуса и засега дипломатът остава у нас.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Христо Иванов: Няма да има предсрочни парламентарни избори

Според него вече се забелязва успокояване на тона сред коалиционните партньори в рамките на днешния ден по тази и други спорни теми. Той изрази надежда, че изборът за управител на БНБ ще бъде решен конструктивно, тъй като е един от факторите, които създават напрежение. “Виждам стъпки в тази посока”, каза […]