Кабинетът ще одобри хуманитарна помощ за Афганистан и Йемен

NetNews

Министерският съвет ще измени плана за намеса при извънредни ситуации, свързани със затрудняването на доставките или значимо прекъсване на снабдяването с нефт и нефтопродукти, приет през 2013 г.

Предстои също министрите да променят състава на надзорния съвет на Националния осигурителен институт. Кабинетът ще освободи генералния консул на България във Франкфурт на Майн, Федерална Република Германия.

Организацията на обединените нации и нейните партньори са доставили хуманитарни помощи за 890 000 души в Украйна от началото на войната…

Предстои да бъде одобрена и хуманитарна помощ за Афганистан в размер 136 908 лева и на хуманитарна помощ за Йемен в размер 97 792 лева.

Министрите ще одобрят допълнителни разходи за 2022 г. по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“ за финансиране на разходи за данък върху добавената стойност на общини по одобрени за подпомагане проекти по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. и по Програмата за морско дело и рибарство за периода 2014- 2020 г.

Министрите ще одобрят и допълнителни разходи / трансфери за 2022 г. за финансово осигуряване на дейности по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища, както и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2022 г.

Още от ПОЛИТИКА:

Парламентът ще обсъди механизмите за завишен контрол на главния прокурор

Мая Манолова: Бюджетът за тази година е антисоциален

Кирил Петков: Още няма оферта за нови F-16, ще направим детайлна оценка, когато я получим

Кирил Петков категоричен: Андрей Гюров е по-добрата номинация за управител на БНБ

Предстои придвижване на личен състав и военна техника по пътната инфраструктура на страната

Политолог: Часовникът тиктака. Обществото има желание за промяна на промяната

Кирил Петков проведе среща с президента на Албания Илир Мета

Драгомир Заков проведе среща с посланика на Италия

ЕНП до Урсула фон дер Лайен: Неоправданото задържане на Борисов поставя под въпрос демокрацията и върховенството на закона в България

БСП дава оценка за 100-те дни управление и предложения за актуализацията на бюджета

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Парламентът ще обсъди механизмите за завишен контрол на главния прокурор

Народното събрание ще гледа днес промени в Закона за съдебната власт. Законопроектът ще бъде разгледан на първо четене. С него се въвеждат механизми за завишен контрол на главния прокурор на България и на административните ръководители на органите на съдебната власт. С проекта се прецизират изискванията за юридически стаж и професионална […]