Каварна удължи бедственото положение за Камен бряг

NetNews

Частичното бедствено положение на територията на Националния археологически резерват „Яйлата“ и защитена местност Яйлата се удължава с един месец. Заповедта на кмета на община Каварна Елена Балтаджиева е във връзка с кризата около заседналия преди 17 дни товарен кораб „Вера Су“ край Камен бряг, съобщи БНР.

С още 30 дни се удължават набелязаните мерки за опазването на живота и сигурността на екипажа на заседналия кораб и готовността той да бъде спешно евакуиран, както и забраната за достъп до Яйлата за граждани.

Копие от заповедта е изпратено до вицепремиера и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

От Министерството на транспорта съобщиха за БНР, че сглобяването и привеждането в готовност за действие на баржите за претоварването на кораба ще продължи около четири часа. Те са осигурени от Европейската агенция за морска безопасност.

Към разтоварване ще се пристъпи, само ако метеорологичните условия го позволяват, тъй като акцията в лошо време би застрашила живота и здравето и на участващите в нея, допълват от министерството.

Към този момент разпит на екипажа продължава да не е извършен, тримата членове на екипажа, поискали да бъдат свалени от сушата, също продължават да са на борда на „Вера Су“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Опасна мода в TikTok: Младежи развиват болтове на джанти за забавление

Потърпевши разказват за нова опасна мода, която се е зародила в TikTok. Младежи, последователи на така нареченото „Lug Nut Challenge” развиват болтовете на джантите на случайни автомобили, за да заснемат какво ще се случи. Един от потърпевшите, шофьор от Масачузец, разказва, че е жертва именно на това предизвикателство и едва […]