Кадиев и Паргов възмутени от пенсионирането на проф. Кантарджиев

NetNews

"Проф. Кантарджиев помагаше в моя кампания като кандидат за кмет на София още в далечната 2009, когато вълната беше с ГЕРБ и никак не бе лесно да си срещу тях. Нямам квалификация да оценявам професионалните му качества, но за мен е почтен, ляв и с принципи. Поне да бяха го уволнили честно. Пенсиониране е толкова йезуитско и унизително" – така реагира Георги Кадиев по повод пенсионирането на директора на НЦЗПБ проф. Тодор Кантарджиев.

Позиция по случая изрази и шефът на софийските социалисти Калоян Паргов:

Пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев е грешно решение на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Професорът е безспорен професионалист. Доказа се за пореден път в последната година, през която неотлъчно беше на първа линия в борбата с COVID-19 в качеството си на директор на Националния център по заразни и паразитни болести. 33 години от живота му, отдадени на медицината. Един от най-успешните експерти на БСП.

А в БСП имаме основен принцип – никога не изоставяме другарите си в беда. Точно по тази причина няма как да си затворя очите пред тази безпринципна чистка.

"Навършил си възраст" е грозно и неблагодарно отношение към професионалист, който достойно е изпълнявал задълженията си и е служил вярно на хората години наред.

Проф. Кантарджиев беше член на БСП в столичния район "Оборище" преди да бъде назначен за директор на Националния център по заразни и паразитни болести, когато замрази партийната си дейност. Очакваме го отново при нас в организацията и продължаваме да работим заедно за промяната.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

137 000 долара всяка минута

Въпреки че пандемията бушува и икономиките по света са опустошени, ядрено въоръжените държави миналата година са увеличили разходите за арсенали от атомни оръжия с 1,4 милиарда долара, показва нов доклад. В него Международната кампания за премахване на ядреното оръжие (ICAN) подробно описва как деветте ядрено въоръжени държави в света продължават […]