Кадиров: В най-скоро време Русия ще окупира Лисичанск

NetNews

Руските войски скоро ще обкръжат Лисичанск, заяви чеченският лидер Рамзан Кадиров, цитиран от РИА Новости.

„В най-близко време ще чуете съобщение, че Лисичанск е обсаден и че е започнало изчистването на територията му от бандаровските окупанти“, написа той в своя „Телеграм“, предаде dariknews.bg.

По-рано стана известно, че руската армия се е приближила плътно до града. От милицията на т.нар. „ЛНР“ също отбелязват, че вече е създадено оперативно обкръжение, а командването взима решение дали има необходимост от физическо обкръжение на украинските сили.

Според данните на агенцията, в Северодонецк украинските войски са претърпели критични загуби и се оттеглят към Лисичанск, а в Святогорск, който се намира западно от Северодонецк, украинската групировка е загубила контрол над по-голямата част от града.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Доставките на руски газ за Европа по "Северен поток" и през Украйна остават без промяна

Доставките на руски газ за Европа по тръбопровода „Северен поток 1“ и през територията на Украйна остават стабилни днес, макар че реверсивният поток по газопровода „Ямал-Европа“ са по-малки. Това сочат данни на операторите на газопреносните мрежи, цитирани от Ройтерс. Физическите количества, транспортирани по „Северен поток 1“ през Балтийско море, са […]