Кадрови промени в Министерството на финансите

NetNews

В Министерството на финансите са проведени ключови кадрови рокади. Росица Велкова, която до миналия понеделник бе заместник-министър на Кирил Ананиев, вече оглавява дирекция „Държавни разходи“. От министерството потвърдиха за промените, както и че такава предстои за другия заместник – министър в кабинета, а именно – Маринела Петрова, съобщи БНР.

Преди да стане заместник-министър Росица Велкова заемаше заместник-директорско място в дирекция „Държавни разходи“, припомнят от финансовото министерство.

До миналия понеделник тя е оглавявана от Владимир Петров, който е в пенсионна възраст и е освободил мястото по собствено желание, уточняват от ведомството. Промяната вече е видна и на сайта му, а от изпратената позиция става ясно, че Маринела Петрова също ще се върне в дирекцията, където е работила преди да заеме поста заместник-министър.

Според Георги Кадиев това е формално спазване на закона, но е нечестно спрямо станалите служители:

„По този начин на следващия финансов министър ще му се наложи да работи със същите хора, които довчера са били заместник – министри, а днес изведнъж са директори на дирекции или, както е случая с началника на кабинета, която е била назначена на длъжност „началник отдел“.

В позицията на министерството категорично се подчертава, че традициите в кадровата политика са на приемственост, като с натрупването на знания и опит се увеличават отговорностите на съответните служители.

Кадиев обаче повдига въпроса за служителите, които могат да бъдат понижени заради тази ситуация, макар в случая с Велкова да не е така: „Това е все едно аз да съм бил капитан, майор, подполковник, полковник, генерал и утре изведнъж пак съм подполковник. Как го обяснявате това нещо на администрацията и как я мотивирате да работи“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Захариева: Да запушиш устата на ГЕРБ, като опозиция, е куриоз

Искаме нормални отношения с Русия, но усилията трябва да са двустранни. Около нас се случват сериозни неща – основно заради конфликта между Русия и Украйна. Това заяви пред БНТ министърът на външните работи в оставка Екатерина Захариева. "Конституцията ни налага да сме министри в оставка до съставянето на новия кабинет", […]