Какви данни попълваме, ако искаме ваксина

NetNews

Министерството на здравеопазването публикува декларацията за информирано съгласие за извършване на ваксинация срещу COVID-19. Тя ще се подписва от всеки, който пожелае да си постави ваксина.

В нея се вписват трите имена на гражданина, ЕГН, номер на лична карта и постоянният адрес. Съгласието може да се даде и от родител настойник или попечител.

С декларацията се заявява, че подписаното лице е запознато с ползите от ваксината срещу COVID-19, която е избрана, и нейното търговско име и дава се съгласие именно тя да му бъде поставена. Също така даваме съгласие при възникване на нежелани реакции след ваксинация, да съобщим за появата им по всяко време на медицински специалисти или на Изпълнителната агенция по лекарствата.

В документа се вписва датата на ваксинацията, а ваксинираният и лекарят, който поставя дозата, поставят подписите си.

Здравният министър вече издаде заповед, с която ваксинирането у нас ще започне на 27 декември.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доказано: Необвързаните са по-щастливи

Любовта е най-красивото чувство на света, обаче ново проучване сочи, че хората, които не са обвързани, са по-щастливи от тези, които са в любовна връзка или брак, предава БГНЕС. Защо е така? Изследване, публикувано в "Journal of Social and Personal Relationships", заключава, че свободните хора имат по-богат социален живот, както […]