Какви са политическите сценарии след изборите

NetNews

Седмица след изборите не е ясно кой ще управлява държавата. ГЕРБ готвят кабинет, но знаят, че други политически сили няма да ги подкрепят. Поне такива са заявките до днес.

През това време партията на Слави Трифонов, като втората по големина политическа сила, е най-ухажваният политически играч, на когото всички предлагат подкрепа. А "Има такъв народ" продължават да мълчат.

Какви са политическите сценарии коментираха в ефира на „Неделята на NOVA” социологът Андрей Райчев и анализаторът Георги Харизанов от Института за дясна политика.

„По стечение на обстоятелствата имах възможност да се видя с премиера след изборите. Броят на хората, които му се обадиха да му честитят победата и да помолят за среща, не се различи коренно от предишни години. Не е време за злорадство и осмиване. Тепърва ще чакаме да видим политиката на г-н Трифонов”, заяви социологът Георги Харизанов.

„ГЕРБ си е силна. Над половин милион българи желязно искат Борисов за премиер. Не е проблем политиката, проблемът е състоянието на нацията. Тези, които не харесват Борисов, не могат да излъчат нещо срещу него.

Ако Слави Трифонов внесе правителство ще получи 240 гласа. По-вероятният вариант, е той да поиска нови избори”, каза Андрей Райчев.

Той коментира и какво би станало, ако има нови избори. „Не знам дали ГЕРБ ще отслабне при ново гласуване, БСП по-скоро ще станат още по-слаби, а партията на Слави Трифонов ще стане по-силна”, поясни Райчев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Крум Зарков: Заявката за подкрепа за правителство на Слави Трифонов е непремерена

„Заявката за подкрепа за правителство на Слави Трифонов е непремерена… Трябва да запазим достойнство, като заявим политическите темели, които за нас са важни… Всички сега бягат от отговорността кой ще е виновен за най-вероятните бързи предсрочни избори. Отговорността се носи пропорционално на изборния резултат“. Това коментира пред БНР Крум Зарков, […]