Какво да очакваме от Nissan през 2022 година?

NetNews

2021 година беше трудна за автомобилната индустрия и 2022 г. не изглежда много по-добре – поне досега. Проблемът с наличието на полупроводници и други компоненти остава актуален за много марки. В резултат на това доставките на нови автомобили продължават да бъдат прекъсвани и се очаква тази тенденция да продължи поне още една година, като наред с това продължава и значителното увеличение на цените.

Но без значение колко зле изглеждат нещата с логистиката и компонентите, тежките пазарни условия принуждават автомобилните производители да модернизират своята линия от модели. Около 40 нови автомобила ще дебютират през 2022 г. Повечето от тях, разбира се, ще бъдат хибридни или електрически кросоувъри. В тази статия разглеждаме обявените нови артикули отизвестната японска марка Nissan.

Интересен вариант за прагматичните предприемачи е Nissan Townstar, брат близнак на Renault Kangoo, предлаган в пътнически и лекотоварни версии. Те ще заменят моделите NV-200 и e-NV200. Бензиновата версия ще се предлага с 1.3-литров двигател с мощност 130 к.с. и 240 Нм въртящ момент.

Изцяло електрическият Townstar EV ще влезе в продажба в началото на есента. Той ще бъде оборудван с батерия от 44 kWh. С товарно пространство от 3.3 до 4.3 кубични метра Townstar ще предлага възможност за транспортиране на две европалета и товароносимост 600 – 800 кг.

Дълго анонсираното купе-кросоувър Ariya се появи в шоурумите на марката тази пролет. На европейския пазар се предлагат пет версии, включително две с предно предаване. Клиентите могат да избират между два комплекта батерии от 63kWh или 87kWh.

Преди лятната ваканция гамата на Qashqai беше попълнена и с версията e-Power, в която двигателят с вътрешно горене действа само като генератор на електричество. В края на лятото ще се появи дългоочакваното ново поколение на любимеца на много хора с активен начин на живот – Nissan X-Trail , включително с e-Power задвижване.

А какво да очакваме от Toyota през 2022 година?

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Обявиха нова защитена местност по Дунав

По предложение на природозащитната организация WWF Министерството на околната среда и водите (МОСВ) обяви нова защитена местност в участък на река Дунав – „Есетрите – Ветрен“. Този ход цели опазването на местообитанията на критично застрашени, застрашени и уязвими видове риби. Това и е първата защитена територия у нас, посветена на […]