Какво е строителството у нас

NetNews

Не виждам строителният бранш да е в колапс. Не беше засегнат от COVID-19. Строителството не спира. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова, цитирана от БНТ. Нищо не сме спирали да строим, няма нито една заповед за спиране на строеж, каза още министърът по повод декларацията на Камарата на строителите в България. Няма спряна нито една европейска програма. Необходимо е време за извършване на проверки. Навсякъде ще платим за коректно свършена работа, допълни тя.

Няма причина да бъда атакувана. Твърдо се придържам към моите три приоритета – прозрачност, законност и намаляване на корупцията, каза още арх. Комитова. Държавата изгони всички чуждестранни инвеститори. На път сме да изгоним и българските, заяви регионалният министър.

Засега не сме установили сериозни проблеми в Оперативна програма „Региони в растеж“. Правим проверка по документи. Ако при нас излязат сигнали, ще информираме обществеността. Не обвинявам никого. Има други институции, които могат да кажат дали нещо е правилно или не, заяви министър Комитова.

Намираме държавни обекти, които са започнати преди 4-5 или 7 години без издадено разрешение за строеж. Това трябва да се прекрати, категорична бе тя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Огромна колона от автомобили на границата ни с Гърция

Колони от автомобили на граничен пункт „Кулата”, посочва NOVA. Колите се пропускат поетапно, а на пътуващите се налага да чакат над два часа в задръстването. На самата граница преминаването се бави, тъй като властите в южната ни съседка продължават избирателно да правят бързи тестове на част от пътуващите. Зелени коридори […]