Какво означава, ако заспите след секс?

NetNews

Американско изследване доказа, че ако заспим след секс, това означава, че сме влюбени в партньора, пише Daily Mail, цитиран от actualno.com. Проучването било направено от екип еволюционни психолози от университетите в Мичиган и Пенсилвания, воден от Даниъл Крюгер.

В експеримента участвали 456 доброволци, които попълнили по интернет анонимни формуляри за сексуалните си преживявания. Анкетираните трябвало да отговорят на въпросите „кой първи заспива след секс“ и „кой заспива първи без секс“.

От анализа ставало видно, че партньорите, които изпадат в сън след акта, след като се събудят са много по-склонни към нежности и вербално общуване. Изследователският екип установил, че противно на общоприетите клишета, веднага след акта мъжете не заспивали по-често от жените. Но дамите по правило заспивали преди партньорите си, ако не бил извършен полов акт, пишат от actualno.com.

Будното състояние на мъжа след секс еволюционните психолози обяснявали като следа от миналото, когато силният пол бдял партньорката да не се измъкне след акта и да потърси друг. Мъжете бодърствали и с цел да подканят партньорката към нов акт, когато възстановят силите си. Според Даниъл Крюгер репродуктивните стратегии на човека не завършват с края на половия акт. Те продължават и диктуват специфично поведение и след него, пише медията.

Поставете оценка:

4

Оценка 4 от 6 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спипаха един тон кокаин в Колумбия, предназначен за България

Снимка: БГНЕС Колумбийската служба за борба с наркотрафика задържа един тон кокаин, който е бил предназначен за България, предава БГНЕС. Наркотикът е открит при рутинна проверка на пристанището в Буенавентура. Кокаинът е бил укрит в контейнер, който е превозвал кожени дрехи. Контейнерът е трябвало да бъде натоварен на кораб от […]