Как „без пари“ да обновим захабената пластмаса в салона на колата

NetNews

Пластмасовите облицовки в интериора на по-старите автомобили неминуемо се износват. При по-евтините автомобили това естествено става по-бързо, но и при т.нар. употребявани премиум коли пластмасата старее. Е, има евтин начин да се справите с остарялата и захабена пластмаса в салона.

По-конкретно говорим за твърдата и гладка пластмаса, захабяваща се основно от вътрешната страна на праговете и налична още по-вътрешната страна на вратите и долните части на арматурното табло.

Първото, което трябва да направите е пластмасовият елемент да се измие с вода, избърсва и се изчаква да изсъхне напълно. Тогава на ход идва… обикновената парафинова свещ. Минералният восък има удивителен набор от свойства, едно от които помага точно в този случай.

Но да оставим теорията и да преминем направо към практика. Обикновена свещ, която е най-евтиния и най-достъпен източник на парафин се пали и капки от разтопената и структура се нанасят върху измитата пластмаса. След това идва "вълшебството".

Със сешоар, най-обикновен, домашен, започвате да топите капките, които вече са се сгъстили. Парафинът ще омекне значително, тъй като той кипи при температура от 140 градуса, което не можем да постигнем с помощта на сешоар. И остава само да го разнесем равномерно с парцал върху цялата пластмасова повърхност. Покрита с тънък слой минерален восък, захабената пластмаса ще стане "като нова".

А освен, че салонната пластмаса ще изглежда значително по-добре, мръсотията и прахът няма да се лепят по нея. И най-важното – цената на операцията се изчислява в стотинки. Такова решение, просто и невероятно евтино, ще позволи на интериорната декорация на колата да върне блясъка си в продължение на много дни, а когато "магията" изчезне, винаги можете да я повторите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Apple Maps ще предупреждава за наводнения

В последните седмици наблюдаваме тежи наводнения в целия свят, които водят до стотици жертви, ранени и материални щети. От Apple ще се опитат да помогнат на хората, чрез нова функция, която да помогне избягването на райони с наводнения. Според ChrisSDreiling, компанията от Купертино е разработила нова функция в Apple Maps, […]