Как да откриете комара в спалнята за секунда

NetNews

Хващането на комар не винаги е лесно. Можете да чуете досадното жужене до главата, но щом включите светлината, за да го прогоните, комарът сякаш се изпарява във въздуха. За щастие, обикновено фенерче може да помогне. С този прост трик можете бързо да намерите насекомото и да се върнете в леглото. Разбира се, предпочитаме изобщо да нямаме комари в спалнята. Както се казва, превенцията е по-добра от лечението.

Има редица начини да се предпазите от комарите. Например, можете да поставите определени растения в спалнята, като розмарин, лавандула и мента. Комарите не обичат аромата на тези растения и ще избягват стаята. Ако не е сезонът на розмарина и чувате постоянното досадно жужене около ушите си, когато лежите в леглото, има лесен трик да привлечете комара „в капан“, за да можете да го хванете по-лесно. Фенерче и дишане За да откриете бързо комара в стаята ви трябва само обикновено фенерче. Фенерчето на телефона ви също ще свърши чудесна работа. Изключете всички други източници на светлина в стаята. Дръжте фенерчето близо до себе си. Комарът не се привлича от светлината, а от дъха и миризмата ви. Така че дълбокото вдишване и издишване може да привлече комара към вас по-бързо.

Ако комарът лети през лъча на фенерчето, ще видите голямата му сянка на стената. Това улеснява забелязването на мъничкото същество. Дишането ви вероятно ще накара комара да отлети от фенерчето. Ако го видите да кацне, тогава просто го ударите и след това можете бързо да се отдадете на почивка, без бръмчене и ухапвания от комари, пише Actualno.com.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мая Манолова каза дали Борисов я е избрал за омбудсман и й е помогнал за операция

"След изборите ще изчистим службите, за да спрат да бъдат за политическа употреба. Операцията "Чисти ръце" на Бойко Рашков трябва да бъде продължена, но да има и законодателна инициатива. Ако трябва службите ще бъдат преосновани". Това заяви лидерът на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в "Неделята на NOVA". От […]