Как да подготвите детето си за своето връщане на работа

NetNews

Въпреки че връщането на работа след дълга пауза може да изглежда вълнуващо, то за вашите деца това може да не е така, предупреждават психолозите, пише Aleteia.org.

Бернадет Лемуан, която е психолог и психотерапевт, казва, че родителите трябва да дадат дълго „предизвестие” на своите деца, че се връщат да работят от офиса, вместо от дома в месеците на пандемия. „Детето трябва да има време да свикне с идеята. Майките може да не го осъзнават, но това е голяма промяна в живота на детето”, посочва тя.

Второ, и много важно, родителите трябва да успокоят детето си на всяка цена. „Те трябва да почувстват любовта на майка си към тях повече от всичко друго. Например, тя може да каже: „Това, че вече не съм толкова близо до теб, не означава, че не те обичам. Винаги ще бъда до теб, каквото и да се случи”, съветва психоложката. Третият основен момент: все още трябва да сте на разположение на детето си и да оставате внимателни към него. Коронавирусната пандемия промени голяма част от нашия живот, но любовта и вниманието към детето не трябва да се променят.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стоян Мирчев: Да не забравяме, че лидери на протестни партии бяха в правителства на ГЕРБ

„От десетилетия преди избори всеки се упражнява на гърба на БСП. Явно това оказва влияние и когато дойдат изборите. Вчера обаче четох социология на „Сова Харис”. Там на първо и второ място са ГЕРБ и ИТН, но само 3% след тях е БСП. Предстои предизборна кампания, така че до 11 […]