Как да разберете дали е правен основен ремонт на двигателя

NetNews

Продавачите на употребявани автомобили често крият факта, че моторът на колата, е ремонтиран. Това е разбираемо, защото такава работа не винаги се извършва професионално. Това означава, че в бъдеще могат да се очакват проблеми с двигателя. Сега ви разказваме за няколко способа, чрез който лесно може да се установи, че превозното средство е претърпяло сериозна „сърдечна операция“.

Както винаги, нека започнем с по-простите неща. Първата стъпка е да отворите капака и да огледате отделението на двигателя. Ако двигателят е много чист, това трябва да ви послужи като предупредителен знак.

Чистият двигател невинаги е ремонтиран, но принципно повечето производители не препоръчват да се мие захранващият блок, тъй като електричеството и електрониката могат да се повредят. Но ако двигателят е изваден от колата за ремонт, той задължително трябва да се почисти от мръсотия и отлагания, за да не влязат вътре при разглобяването.

В допълнение, измитата мръсотия от опорите на двигателя също може да покаже, че двигателят е демонтиран. Е, ако цялото двигателно отделение на употребяван автомобил блести от чистота, това най-вероятно е опит на продавача най-малко да скрие много дефекти. Да кажем, че основното е масло, което капе през уплътненията.

Обърнете внимание и на начина на полагане на гарнитурата на цилиндровата глава. Фабричното качество се вижда веднага. "Шевът" изглежда много прав, тъй като машина нанася уплътнителя върху конвейера. А в процеса на "основен ремонт" всичко това се извършва от майстора, което означава често, че впоследствие процедурата е видима и с просто око.

И ако цветът на гарнитурата също е различен, това ясно показва, че двигателят е ремонтиран. Огледайте и болтовете на главата на блока. Ако са нови или можете да видите, че са били отвинтвани, това е ясен знак, че двигателят е ремонтиран.

Накрая можете да развиете свещите и да използвате специална камера, за да проверите състоянието на стените на цилиндърите. Ако, да речем, на десетгодишна кола са напълно чисти, това може също да означава, че двигателят е ремонтиран. И ако разберете, че пробегът на колата е манипулиран, бягайте от такава покупка. Всичко това са ясни признаци на "мъртъв" мотор, който са се опитали да възстановят. Понякога успешно, а понякога – не.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Последни снимки на Taycan Cross Turismo преди премиерата на 4 март

След като вече видяхме видео, което на практика показа всичко около Taycan Cross Turismo, то от Porsche ни дават още една възможност да видим повдигнатото комби преди официалната му премиера. Тя ще се състои на 4 март и поради различни рестрикции, отново ще бъде онлайн. През последните месеци Taycan Cross […]