Как да разберете дали сте бременна преди да си направите тест

NetNews

По време на бременност женското тяло претърпява много физически, емоционални и психологически промени, до такава степен, че може да е трудно да бъдат проследени. Тези промени могат да се случат внезапно и по неочаквани начини. Днес ще ви запознаем с няколко необичайни признака на бременност, които лесно могат да бъдат пренебрегнати, но всъщност означават, че у вас расте нов живот, пише flagman.bg.

1. Развивате кожни маркери

Кожните маркери са малки кожни израстъци, които могат да се развият навсякъде по тялото ви по време на бременност поради промени в нивата на хормоните или наддаване на тегло. Те често изчезват след раждането.

2. Отделяте много слюнка

Излишната слюнка, известна още като ptyalism gravidarum, е съчетана с гадене и повръщане. Не е известно защо това се случва, но някои бременни се нуждаят от кърпички, за да контролират неприятния страничен ефект.

3. Усещате вкус на метал

В началото на бременността храната може да има кисел и метален вкус – явление, което се нарича дисгевзия. Изплакването на зъбите със сол или сода за хляб след измиване може да облекчи този вкус.

4. Венците ви болят

Промените в диетата и нивата на хормоните могат да причинят възпалени, кървящи венци по време на бременност, известни като гингивит. Това заболяване на венците ще изчезне към втория триместър, но за да облекчите болезнеността, сменете четката си за зъби с такава с фини косъмчета.

5. Страдате от хрема

Бременният ринит засяга 20% от бременните жени, които изпитват кихане и хрема. Тези досадни симптоми са временни и могат да бъдат лекувани с хдиратиращи спрейове за нос и деконгестанти.

6. Изпитвате задух

През ранните етапи на бременността промените в нивата на хормоните могат да причинят задух. За да подобрите дишането си по време на бременност, практикувайте добра стойка и внимателни дихателни техники.

7. Развивате силно обоняние

Бременните жени имат повишено обоняние или хиперемия, особено към парфюми, кафе, бензин или развалени храни. За щастие, хиперемията е само временна и приключва след първия триместър.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новата гара в Белово ще отговаря на всички европейски изисквания

Новата гара в Белово ще отговаря на всички европейски изисквания за такъв тип сгради и се очаква строителството и да приключи до една година, съобщиха от Националната компания „Железопътна инфраструктура“. От там уточниха, че премахването на досегашната сграда е част от реализацията на проекта за цялостното модернизиране на линията София […]