Как коронавирусът промени покупката на имот

NetNews

Гъвкавостта на банките при отпускане на ипотечен заем са сред ключовите фактори при покупката на жилище и заемат челна позиция спрямо периода преди пандемията. На това мнение са 79% от посредниците участвали в анкета на Masthaven. Следващите най-важни фактори са: обслужването на клиентите – 63%, бързината, с която това се случва – 60% и гъвкавите характеристики на банковия продукт – 55%.

„Коронавирусът засяга всички аспекти от живота ни вече почти една година и изглежда вероятно ще остане с нас още известно време. Тогава може би не е изненада, че кредитополучателите са преосмислили кое е важно за тях, когато става въпрос за ипотечен заем и дом, в които живеят“, казва Роб Бернард, директор „посредници“ в Masthaven.

„Фактът, че много хора са били принудени да останат вкъщи за по-дълъг период от време и да адаптират къщите си в офиси, спортни зали или училища, е извел в по-ясна перспектива какво наистина иска клиентът, когато става въпрос за собственост. Покупката на дом е събитие, което в повечето случаи, е един път в живота събитие и от тази гл.т. може да има дългосрочно въздействие върху пазара на недвижими имоти във Великобритания“, казва Бернард.

Кредитополучателите също са били наясно какво искат от банките. Много от тях са били засегнати от пандемията и поради това търсят ипотечен продукт, който е гъвкав и може да отговори на техните нужди.

В анкетата, проведена от Masthaven, 92% от посредниците заявяват, че техните клиенти са били отрицателно финансово повлияни от коронакризата през втората половина на 2020 г. Близо една четвърт (26%) от посредниците очакват през 2021 г. да се увеличи делът на кредитополучателите, които през миналата година са били финансово засегнати от пандемията.

Клиентите търсят по-големи къщи. На това мнение са 57% от анкетираните брокери на Острова. Други 33% заявяват, че повечето им клиенти са търсили къщи в по-тихи райони по периферията на големите градове.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ямболската галерия с изложба „Интимно“

Изложба живопис „Интимно“ ще бъде открита на 11 февруари от 18.00 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол. В изложбата са включени 33 творби от фонда на галерията на едни от най-изтъкнатите български живописци: Йордан Кисьов, Димитър Казаков-Нерон, Янаки Манасиев, Светлин Русев, Георги Божилов-Слона, Янаки Кавръков, Александър Петров-Лавандулата, Валентин […]