Как работи ел.сгъваемият таван на руския родстър Крым (ВИДЕО)

NetNews

За третия прототип на родстъра Крым, който в момента продължава да е в процес на разработка, авторите на проекта направиха електрически сгъваем таван. Ще припомним, че при първите два прототипа покривът можеше да бъде премахнат само ръчно. Сега в социалната мрежа VKontakte беше публикувано видео, в която се обяснява, че преди да се монтира покривът на прототипа, е необходимо да се извършат тестове на самия механизъм, така че първо в работата е бил тестван модел в пълен размер.

Оказа се, че новото ел. задвижване е достатъчно силно (максимум – 900 N), а централното му разположение елиминира необходимостта от синхронизация и възможни изкривявания. Системата е оборудвана с прекъсвачи за изключване на захранването в крайните позиции. В автоматичен режим покривът се сгъва за 20 секунди.

Също така се съобщава, че декоративното покритие, което крие конструкцията от погледите на водача и пасажерите, е структурно свързано с механизма за сгъване/разгъване, тоест не изисква отделно задвижване.Покривът може да се сгъне и в ръчен режим, без използването на електрическо задвижване.

Ще припомним, че проектът Крым съществува от 2013 г. Той се разработва от Проектното бюро за младежта на Московския държавен технически университет и Междууниверситетската студентска инженерно-технологична корпорация (MCITC) Идеята е да се създаде спортен автомобил, който да бъде пуснат в серийно производство, а цената му да е 7 500 евро.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откачено ремарке отне живота на шофьор на пътя Русе-Бяла

Тежка катастрофа взе жертва тази нощ на пътя Русе-Бяла. Инцидентът е станал около 2 часа до село Волово. Тежкотоварен камион е пътувал към Русе, но на един от завоите ремаркето му се откачило и по инерция е навлязло в насрещното движение. То се е врязало в движещия се в посока […]