Калин Тодоров пред ФАКТИ: Трифонов бе фалшивият играч по време на протестите. Той е унищожител на обществено време и енергия

NetNews

Пред каква ситуация се намираме в момента? Третият мандат е окончателно пропилян. Дали Корнелия ще го върне сега или след 15 дни- за мен е без значение. Това няма да промени нещата. Както и няма да промени нещата фактът дали ще бъде приет законът за КПКОНПИ и дали Бойко Рашков ще стане шеф на комисията.
За мен каквото и да се беше случило, третият мандат щяха да го провалят така или иначе. Мисля, че КПКОНПИ и Рашков ги провокира прекалено силно. Моят прочит на ситуацията е: „Когато в първо действие на стената има пушка, тази пушка до трето действие на спектакъла ще гръмне при всички положения“.
Тук пушката гръмна четири пъти: Четири пъти последователно Слави Трифонов проваля възможността да бъде съставено правителство. И на практика бастиса три парламента. За мен това е закономерно, целенасочено, и то не се влияе толкова от Бойко Рашков.
Това каза в своя анализ на политическата ситуация в страната в студиото на ФАКТИ пред Лили Маринкова журналистът и писател Калин Тодоров.
Той продължи още:
При всички положения Слави щеше да бъде активиран. Щеше да е активиран и само, защото той не можа да изпълни задачите, които очевидно неговите ментори му бяха поставили. Какви бяха тези задачи на третия етап? Във всеки етап, според мен, му бяха поставени различни задачи. За третия етап задачите му бяха да овладее двете министерства, в които фактически се изливат големите пари- енергетиката и строежите. И да овладее Централната банка. Откъдето фактически могат да се контролират търговските банки.
И откъдето на практика най-лесно става прането на пари. Трифонов се провали и в трите неща. След като не можа да изпълни тези задачи, очевидно му бе поставена нова- да се бастиса всякаква възможност за правителство в рамките на този парламент. И да се върви на избори.
Според мен, Трифонов бе фалшивият играч по време на протестите и двусмислен играч, също така. И категорично след това се видя, че той провали протестната енергия.
Слави Трифонов е унищожител освен на обществено време и на обществена енергия.

Какви са вариантите пред родните политици, кои са менторите на Слави Трифонов, ще донесат ли нещо различно предсрочните избори- гледайте във ВИДЕОТО

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Топка сладолед за 7 евро: в САЩ инфлацията е рекордна

Въпреки високите температурите, камиончето, продаващо сладолед пред Линкълн Мемориъл във Вашингтон, не се радва на особен интерес. Повечето туристи не си купуват сладолед – една топка струва седем долара. Двойка туристи от Ню Йорк не могат да повярват. „Инфлацията прави цените абсолютно неадекватни“, казва мъжът. На годишна база цените в […]