Калоян Янков: Илчовски вече трябваше да бъде поставен под защита, защото каза опасни за властта неща

NetNews

Изслушването на едрия земевладелец Светослав Илчовски във временната комисия за ревизия на досегашното управление ще продължи и днес.

„Думите на г-н Илчовски събудиха огромен интерес“, каза в интервю за БНР Калоян Янков, депутат от „Демократична България“ и член на комисията. Според него трябва да се отсеят фактите, лично видяното и чутото от Илчовски, от „градския фолклор, който той също до известна степен разказа“.

„При всички случаи има неща, които г-н Илчовски каза и които се „връзват“, които са в синхрон с нещата, които знаем от по-рано. Това са записите, това са снимките, начинът, по който ГЕРБ влияе на бизнеса и рекетира бизнеса, но трябва да видим конкретните факти.“

Тъй като в думите на Светослав Илчовски е имало информация за престъпления, оттук нататък прокуратурата трябва да разследва, категоричен е Калоян Янков. Според него обаче прокуратурата досега е замитала подобни случаи под килима.

„Този човек вече трябваше да бъде поставен под защита, защото каза неща, които са изключително опасни за управлението.“

Илчовски не е случаен бизнесмен, той е от едрите земевладелци с приходи около 40 милиона лева годишно, уточни Янков.

„Той си е плащал „такса спокойствие“, докато е бил сигурен, че това е в „нормални“ размери или поносими за него размери. Когато са му поискали 50% от приходите, тогава вече той е решил, че няма да я плаща. Същия начин виждаме и при Васил Божков. Той каза същото нещо. Схемата се повтаря.“

Според Калоян Янков Светослав Илчовски поема голям риск. Може да се установи дали има проведен телефонен разговор между бизнесмена и министъра на регионалното развитие Петя Аврамова и да се провери дали някой лъже, отбеляза депутатът относно твърденията на Аврамова, че никога не е говорила с Илчовски.

„Ако търсим професор от университета или завършил дома за благородни девици, няма да намерим, който знае тези неща. Ние трябва да търсим хора от тези среди, които да ни кажат какво е ставало. А тези среди са такива – очевидно с единия крак в подземния свят и престъпността, с другия крак са във властта. Нещата са доста смесени“, коментира Калоян Янков в заключение.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Солскяер: Много е приятно да си на финал

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер изрази смесени чувства след реванша срещу Рома от полуфиналите на Лига Европа. "Червените дяволи" загубиха с 2:3 в Рим, но успехът с 6:2 на "Олд Трафорд" преди седмица им беше достатъчен да продължат към финала в Гданск на 26 май. Съперник на Манчестър […]