КамАЗ подготвя Hercules – убиецът на БелАЗ

NetNews

Снимки, направени по време на работното пътуване на руския премиер Михаил Мишустин, бяха публикувани в мрежата. Фотографиите, направени на територията на автомобилния завод в Кама, за пръв път показват прототипа на огромния самосвал Hercules. Досега дизайнът на автомобила се пазеше в тайна, но сега започнаха да се появяват първите подробности за каросерията, както и за хибридния силов тракт.

В момента Hercules е на етап прототип. Огромният камион няма кабина и каросерия. В основната конфигурация самосвалът ще получи шарнирна конструкция на шасито със схема на колелата 6×6. Освен това се очаква, че за Hercules ще бъде подготвена и по-малка версия под формата на четириколесен камион.

Руският самосвал ще бъде задвижван от хибриден силов тракт. Той ще включва дизелов двигател с мощност 450 конски сили, който няма да има пряка връзка с колелата, но е проектиран да върти генератора. Последният ще работи с електрически двигатели с мощност 517 конски сили, инсталирани на всеки мост.

При общо тегло от 75 тона, товароносимостта на шестолестният Hercules ще бъде 40 тона. Версията 4×4 ще може да поеме на борда до 25 тона. Серийното производство на руските самосвали в предприятието КамАЗ ще започне през 2023 година. Руският самосвал е проектиран да се противопостави на белоруските БелАЗ.

В началото на април беше съобщено, че КамАЗ ще разработи семейство миньорски самосвали с товароносимост от 30 до 220 тона. Държавното финансиране вече е отпуснато за глобален проект, наречен Юпитер, и автогигантът може да направи първия прототип на 220-тонен камион през 2023 година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Централна улица става пешеходна

Една от централните улици на Пловдив от дълго време се обсъжда да бъде превърната в пешеходна зона. Става дума за ул. „Иван Вазов“ в частта от площад „Централен“ до ул. „Авксентий Велешки“. Проектът за преобразуването може да бъде готов до няколко месеца, след като на последното заседание на Експертния съвет […]