Камен Алипиев: Газят с влак желанието ни за промяна

NetNews

Най-главният проблем за липсата на свобода на словото е в нас. В момента се вижда под какво сериозно влияние са някои медии – те упражняваха голям натиск върху новите управляващи. Желанието за промяна е подложено на газене с валяк. Зрителите трябва да могат да селектират новините. Това заяви пред Nova News журналистът Камен Алипиев.

Според него журналистическата професия е претърпяла девалвация, затова той предпочита да го наричат коментатор.

„Продължаваме да имаме примери за честни журналисти, но срещу един такъв има трима-четирима, които защитават нечии интереси. В началото на демократичния преход имаше период, в който имаше предимно честни журналисти“, посочи той.

По думите му цялата ни битка е за промяна на „Андрешковския“ манталитет.

„Пример е и войната в Украйна, няма как да не я наречеш така, щом става дума за агресия срещу друга страна. В ситуация на война не можеш да даваш път на всички гледни точки, защото така разбъркваш и без това разбърканите глави на аудиторията си. Години наред живеем в ситуация на тотална подмяна. Ако самите журналисти не се прочистим, не поставяме ясни критерии към хората, които ни гостуват“, посочи Алипиев.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Над Москва кръжат самолети, репетират парада

В небето над Москва се състоя репетиция на въздушната част на парада, който ще се проведе в Деня на победата. Подготовката за празника попадна в кадри, публикувани в канала на Telegram „Внимание, Москва“. На кадрите се вижда как военни самолети прелитат над жилищни сгради в столицата. Самолетите оставят следа в […]