Камен Балкански оглави Националния филмов център

NetNews

Камен Балкански, ръководител на офиса на Creative Europe’s Media – България от 2004 г., е назначен за временно изпълняващ длъжността директор на Българския национален филмов център, предаде Евроком.

Той замести Жана Караиванова, принудена да подаде оставка преждевременно в изпълнение на официална заповед, издадена на 17 юни 2021 г. от служебния министър на културата Велислав Минеков.

Камен Балкански за втори път ще заема тази длъжност, след като ръководи националната филмова институция от 2015 до 2017 г.

Той е магистър по история на изкуството от Националната художествена академия, става изпълнителен директор на бившия Център за изкуства на Сорос в България през 1997 г., където остава до 2002 г.

Балкански също е изнасял лекции в Националната художествена академия и е натрупал допълнителен опит в аудиовизуалния сектор като административен директор на бившата телевизия ММ и съветник на мениджърите на същата телевизия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проверяват дали делата наистина се разпределят на случаен принцип

Правосъдният министър Янаки Стоилов ще поиска проверка за това дали в Софийския градски съд делата се разпределят на случаен принцип. Това обяви самият той в Пловдив, цитиран bTV. Разпореждането идва, след като една и съща съдийка – Мария Вранеску, спря вписвания на няколко нови ръководства на държавни дружества – ”Автомагистрали”, […]