„Канело“ пропадна в ранкинга на Ring Magazine

NetNews

Саул Алварез допусна изненадваща загуба през миналия уикенд от Дмитрий Бивол, като така серията му от 8 поредни победи бе прекъсната, а това доведе и до срив в класацията на Ring Magazine за „паунд-фор-паунд“ боксьорите в света.

„Канело“ оглавяваше този списък доста дълго време, като точно по тази причина реши да катери категориите и да покорява всички възможни върхове, докато най-накрая не си намери майстора в лицето на руснака.

Към днешна дата списанието поставя Олександър Усик на върха, тъй като украинецът е действащият шампион при най-тежките, въпреки че прекара почти цялата си кариера в долните тегови дивизии.

Топ 10 изглежда по следния начин:

Олександър Усик
Терънс Крауфорд
Наоя Инуе
Ерол Спенс
Хуан Естрада
Саул Алварез
Василий Ломаченко
Дмитрий Бивол
Джош Тейлър
Роман Гонзалез

„Паунд-фор-паунд“ класацията най-общо казано сравнява силата в ударите на даден боец за сметка на теглото му. Колкото по-лек си, но удряш по-здраво, толкова по-високо те поставят специалистите в бокса.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Спор в НС: Какво е договорил премиерът Кирил Петков в САЩ

Спор между управляващата коалиция и опозицията в парламента по отношение на това какво е договорил премиерът Кирил Петков в Съединените щати. Според управляващите количеството втечнен газ, което е договорено засега, ще стигне за три месеца, а според опозицията – за месец. Съмнения има и заради липсата на терминал, където ще […]