„Канело“ смята да пенсионира Головкин за финал на трилогията им

NetNews

Саул Алварез възнамерява да сложи край на кариерата на Генадий Генадиевич Головкин, като завършек на трилогията им в средна категория.

„Искам да изпратя Головкин в пенсия. Планирал съм страхотен лагер за целта“, каза „Канело“ в интервю за стрийминг канала Little Giant Boxing.

Сагата между двама от най-великите бойци в своята категория продължава вече цели 5 години. В първия им мач станахме свидетели на едно от най-странните съдийски решения в историята, именно точкуването на рефера Адалайд Бърд от 118:110, докато колегите му Дейв Морети и Дон Трея дадоха съответно 113:115 и 114:114. Това все пак определи мача за равен, а последвалият реванш година по-късно приключи с успех за мексиканеца след 114:114, 115:113 и 115:113. Мнозина все пак останаха разочаровани от резултата и се наложи да изчакаме цели 4 години преди да се стигне до мач №3 помежду им.

Битката между „Канело“ и „GGG“ е насрочена за 17 септември в Лас Вегас, когато ще бъдат заложени поясите на WBC, WBA, WBO и IBF.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Независим: Ново правителство с подкрепата на ИТН ще оцелее един-два месеца

Ново правителство с подкрепата на ИТН ще оцелее един-два месеца, а Балабанов ще излиза на трибуната да заплашва председателя на НС и премиера. Това коментира за „Денят на живо“ по NOVA NEWS народният представител Георги Георгиев, който напусна групата на „Има такъв народ“. Той не съжалява, че си е тръгнал […]