Капитанът на Наполи ще замени напускащия Матайс де Лихт

NetNews

Матайс де Лихт изглежда все по-сигурно, че ще напусне Ювентус, а с оглед раздялата и с Джорджо Киелини става сигурно, че клубът ще привлече нов централен бранител. Gazzetta dello Sport смята, че това ще е капитанът на Наполи – Калиду Кулибали.

Сенегалецът отдавна е спряган за трансфер при „старата госпожа“, но футболното дълголетие на Леонардо Бонучи и компания направи така, че ръководството да не прави всичко възможно за сделката. Сега обаче ситуацията е напът да се промени и то сериозно.

Де Лихт почти със сигурност ще си тръгне, като опциите пред него са Челси и Байерн Мюнхен, а това би оставило „бианконерите“ само с Бонучи и Даниеле Ругани в сърцето на отбраната. Разбира се, там са още завърналите се от наем Федерико Гати и Раду Драгушич, но и двамата не са от нужната класа, за да изнесат цял сезон за гранд от ранга на „Юве“.

Кулибали междувременно е оценяван на €35 млн. с оглед напредналата си възраст, но традицията в Италия показва, че именно в 30-те си години защитниците достигат своя пик във формата.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Как ще бъде определен нов премиер на Великобритания след оттеглянето на Джонсън?

След като британският министър-председател Борис Джонсън обяви, че подава оставка, започва търсенето на нов премиер, предаде Ройтерс. Процесът за определяне на приемник на Джонсън е следният: – Кандидатите трябва да бъдат номинирани от други двама депутати на консерваторите. – Депутатите от Консервативната партия провеждат поредица от гласувания за отсяване на […]