Капон: Подкрепяме предложението на Нинова, но е нужен отделен акт за мораториум

NetNews

През следващата седмица ”Изправи се! Мутри, вън!” ще внесе като точка в програмата на Народното събрание налагането на мораториум върху сключването на договори, концесии и назначения в агенции и комисии от сегашното правителство.

Това съобщи депутатът Мария Капон във Фейсбук, цитирана от Епицентър.бг в отговор на упреците на симпатизанти, че новите партии в парламента не са подкрепили предложението на БСП за мораториум. То бе направено от лидера на левицата Корнелия Нинова покрай приетото вече от 45-то Народно събрание решение да се създаде комисия за ревизия на управлението на Бойко Борисов за последните 10 години

"Напротив подкрепихме и с отделен акт ще бъде правилно юридически оформено!", посочва Капон. Тя пояснява, че според юристите, ако мораториумът е бил вкарван в комисията за проверка, ще се създаде конституционен проблем и може да се "бламират двете действия". Затова трябва да е с отделен акт.

"Още във вторник ще го внесем в програмата", уверява Капон.

Това обеща преди нея и председателят на парламентарната група на "Изправи се! Мутри, вън!" Мая Манолова.

Според Мария Капон лидерът на БСП Корнелия Нинова е побързала да лансира предложението си преди вчерашния пленум на левицата и не се е вслушала в съветите да се направи като отделен акт.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Д-р Боби Бобев: Нормално е хората от един етнос да искат да са в една държава, но е невъзможно

„Никой няма да застане зад подобна идея. Хипотетичното реализиране на подобна идея означава да имаме три печелещи териториално и три губещи териториално страни. Това означава рязко нарастване на териториите на Албания, на Сърбия и на Хърватия за сметка на Босна и Херцеговина, на Северна Македония и на Черна гора. Не […]