Карадайъ: Защитаваме демокрацията, честта и достойнството си

NetNews

„Тук сме, за да почетем героите на демокрацията на Република България. Ние се гордеем с тях“.

С тези думи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна към множеството на площада в село Крепча на търговищката община Опака, където се състоя възпоменателен митинг-събор за отбелязване на Майските събития през 1989 г., дали старта на демокрацията в България. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Карадайъ предаде специалните поздрави на създателя и почетен председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Събираме се всяка година по тези площади, за да си говорим да онези събития в България. Защото днес, след 30 години демокрация, виждаме как се отричат някои вече осъдени от българския парламент процеси, каза Карадайъ. И продължи: „Виждаме и как тези осъдени процеси се повтарят след 30 години. Едни хора, които са възпитани в онзи режим, днес след 30 години се опитаха да ни ги припомнят с незаконното влизане в нашите домове.”.

Тази година сме повече – дали заради COVID-пандемията, в която 2 години имахме ограничения да провеждахме тези мероприятия или пък заради онези събития, които се случиха миналата година по време на изборите. Тепърва ще анализираме. Но погледнете този площад. Той е пълен, както беше преди 37 години, заяви Карадайъ.

Както тогава, така и днес сме се събрали, за да защитаваме демокрацията в България, да защитаваме своята чест и достойнство, подчерта лидерът на ДПС.

Няма да позволим на никого да се гаври с нашите чест и достойнство. Ние донесохме демокрацията в нашата Родина през 89-та и 90-та година. Ние сме хора, които всеки ден и час, всяка секунда ще пазим демокрацията. Ние сме платили много скъпа и висока цена за нея, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Някои хора днес се възползват наготово от демокрацията и се опитват да ни припомнят онези грозни времена. Но не! Ние сме на поста си! Ние знаем, че демокрацията не е даденост. Ние знаем, че демокрацията иска всеки миг да бъде опазвана и ние всички заедно ще пазим демокрацията, каза още Карадайъ.

Живеем в кризисни времена: Ковид – криза, и икономическа криза вследствие на пандемията. А сега и комшията гори. Тежко е. От там идва и допълнителна криза, затова сме може би и повече на площада, защото знаем, че когато има проблем при комшията, ние трябва да се мобилизираме, да бъдем единни, да помагаме на комшията, за да може проблемите на комшията да не се прехвърлят при нас, подчерта Мустафа Карадайъ.

Време е за тежки решения, но заедно, когато сме единни и обединени, и това ще преодолеем. Въпросът е да имаме единството и силата на единството, да имаме ясната мисъл и цел и заедно да извървим пътя си. Това е най-важното днес. Защото този площад, ако събира минало, настояще и бъдеще, то за бъдещите поколения трябва да направим така като политици, че днешните ни действия да рефлектират за утрешните поколения, подчерта още Мустафа Карадайъ. И призова: „Да бъдем на висотата на онези герои, които докараха демокрацията за нашето поколение. И ние да оставим онази сигурност и стабилност за бъдещите поколения с нашите политически действия днес.”.

От площада в село Крепча лидерът на ДПС се обърна към всички в България. „Виждаме една власт, която оценихме като най-слабата, откакто е паднал комунистическия режим. Те сами, възползвайки се от инструментите на демокрацията, отказвайки се от всякакви ценности, се докопаха до властта. Но сами днес свалят себе си, да бъдем готови и на висотата на онези наши герои, които докараха демокрацията, защото и тези ще си отидат, защото ние сме призвани да защитаваме целостта на нашата Родина България, да защитаваме демокрацията, да бъдем гарант за свободата в нашата Родина България и да оставим сигурност и стабилност за нашите деца и внуци, в тези тежки и трудни времена.”, призова лидерът на ДПС.

На възпоменателния митинг-събор присъстваха зам.-председателят на ДПС Ахмедов Ахмедов, народните представители Джейхан Ибрямов, Имрен Мехмедова и Байрам Байрам, председателят на Младежко ДПС и народен представител Сезгин Мехмед, областните председатели на ДПС Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Русе и Велико Търново – Хамди Илиязов, Айсел Руфад, Мехмед Салим, Сезгин Галиб, Дауд Ибрям и Гюнай Далоглу, общински кметове общинските председатели на ДПС от областта и съседните области.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Борис Ячев: Какво всъщност направихте, скъпи северномакедонски братя?

„Без да са свършили нищо от своя страна, северномакедонците смятат, че са изпълнили всичките си ангажименти за да им вдигнем ветото. Това става ясно от думите на външният им министър Буяр Османи днес /б.р. вчера/: „Скопие направи всичко, което е могло, дори и това, което не е. Мисля, че е […]