Карадайъ: Когато клетвопрестъпник тръгне да рине лъжи, най-малкото трябва да му направите забележка

NetNews

„Когато клетвопрестъпник и нарушител на Конституцията, тръгне да рине лъжи, най-малкото трябва да му направите забележка. На този лъжец трябва да му напомним, че темата „Магнитски“ е актуална, интересна и любопитна и е добре да се запознае, но само да не лъже. Иначе по темата г-н Пеевски си води делата в САЩ, тя е демократична държава, има законодателство и вървят определени процедури. Но да му напомним на този лъжец, че е подписвал документи, в които казва, че няма нищо общо. Тогава ли сте лъгал или сега. Да напомним и на дружината му, която от една година е на власт, че техните актове българският съд ги обявява за незаконни“. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, обръщайки се към премиерът Кирил Петков и председателят на Народното събрание.

Карадайъ се обърна към председателя на Народното събрание дебатът да се върне към днешната тема – вотът на недоверие. Мястото на темата „Магнитски“ е в прокуратурата, отбеляза той, цитиран от Dariknews.bg.

„Единият казва, че е корумпиран, другият казва, че е корумпиран. По тази причина, народни представители, ви призовавам да изпълним Конституцията на Република България и правилника на Народното събрание и да ги отстраним от властта“, призова лидерът на ДПС.

Андрей Гюров призова от трибуната председателя на парламента да накаже Карадайъ.

По-рано днес депутати от ДПС напуснаха дебата по вота на недоверие в Народното събрание, за да поздравят симпатизантите си, събрали се пред парламента.

Част от парламентарната група на ДПС, начело с Мустафа Карадайъ, излязоха при протестиращите пред Народното събрание.

Мустафа Карадайъ дори поздрави на турски език част от събралите се симпатизанти и се ръкува с тях.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бен Стилър посети Украйна и се срещна с Володимир Зеленски (ВИДЕО)

Американският актьор и продуцент Бен Стилър е посетил Украйна и се е срещнал с украинския президент Володимир Зеленски. Съответното видео е публикувано в канала на украинския лидер във Facebook. <blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“en“ dir=“ltr“>It was an honour to meet President <a href=“https://twitter.com/ZelenskyyUa?ref_src=twsrc%5Etfw“>@ZelenskyyUa</a> on <a href=“https://twitter.com/hashtag/WorldRefugeeDay?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#WorldRefugeeDay</a> as part of my visit with […]