Карадайъ ужили с коментар Хр. Иванов: Ако имате комплекси от миналото си, не ги адресирайте върху други

NetNews

Лидерът на ДПС започна изказването си в парламента с остри думи към Христо Иванов от „Демократична България”. Поводът бе коментар на Иванов, че корупцията в страната се корени в службите на бившия тоталитарен режим и този модел е инкорпориран политически в това, което наричаме „сарайския модел”.

Първо, бих искал да отговоря на закачката на г-н Иванов”, започна изказването си Карадайъ и продължи: „Господин Иванов, ако имате комплекси от миналото си, не ги адресирайте върху други. Назидателният тон не отиват на вицепремиер, обвиняващ в корупция властта, в която той е участвал. Разклащането на българския суверенитет е да чакаш указания от чужди посолства, олигарси и медийни монополисти като Прокопиев с корупционните им намерения. Партията на олигархията и медийните монополисти не бива да има такъв назидателен тон”. 

Призивът е да диалог и позитивизъм. Ние от ДПС работим за това България да има правителство и да започнем да излизаме от кризата.

По думите на лидера на ДПС промяната, очаквана от гражданите, минава през „диалог и необходимите компромиси”. „Успехът изисква жертви”, заключи Карадайъ.

„В ДПС не се занимаваме с предположения, не очакваме и не искаме власт заради самата власт. Знаем, че са нужни радикални реформи, че трябва да има ясно управленска програма. Час по-скоро да се представят приоритетите и програма с ясни срокове”, допълни още председателят на Движението за права и свободи.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мая Манолова: Връщаме се на площадите, ако бъде подменена волята на гражданите

Нищо няма да ни спре да се върнем обратно на площадите, откъдето идваме, при първия знак, че в тази сграда се извършва подмяна на волята на протестите и на гражданите, подчерта Мая Манолова от парламентарната група на „Изправи се БГ, ние идваме“ (ИБНИ) при откриването на сесията на новото 46-о Народно събрание.