Караджов: Няма да има извънреден коалиционен съвет

NetNews

Няма да има извънреден коалиционен съвет, ще е само за финансови експерти. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

„Това не е коалиционен съвет. Той е експертен. Такъв съм водил и аз“, уточни той.

Караджов коментира и срещата на превозвачите с превозвачите. Според него, емоциите са надделяли, което не е трябвало да се допуска.

„Надделяха емоциите и от двете страни. Трябваше да погледнем по-прагматично на това за какво сме се събрали. Трябваше да дебатираме. В случая, обаче, изложението на премиера беше прекъснато два или три пъти. Не съм в положението да оценявам поведението нито на тези, които напуснаха, още по-малко това на министър-председателя. Аз съм дал пример как трябва да разговаряме пред уеб камерите така, че всичко да се излъчва и да има запис. Всичко публично, всичко на масата да се вижда и да се знае. Да ги няма приказките за задкулисието. Пред нас поставиха 4 въпроса, които са ясни и разбираеми. Онзи, който ме касае, е ТОЛ таксата и въвеждането ѝ в пълния ѝ обхват така, както е било замислено“, допълни той.

Министърът заяви още, че няма да си подаде оставката докато счита, че прави всичко в ресора си по правилния начин. Караджов коментира още, че около 20% от парите на пътните фирми, които бяха гласувани от парламента на 20-ти април, са изплатени към днешната дата.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Манолова: Дните на кабинета са преброени

Дните на това правителство са преброени и предстоят предсрочни парламентарни избори – такава прогноза направи Мая Манолова, която днес внесе документите за регистрацията на учредената на 1 май политическа партия „Изправи се България“ в Софийския градски съд, пише БНР. Тя обвини управляващите, че не са се вслушали в настояването за […]