Каракачанов за Северна Македония: България не може да признае „малцинство от нация, създадена в Москва“

NetNews

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира споменаването на термина "македонско малцинство" в Доклада на Департамента на САЩ. Пред БНТ Каракачанов заяви, че на някои от авторите им е била дадена много изкривена информация, че не са научили уроците по история и че не са чели репортажите на своите колеги от 40-те и 50-те години на миналия век.

„Хората, написали доклада в раздела за македонското малцинство, или не са научили урока си по история, или не са прочели докладите на своите предшественици. Препоръчвам на онези от Държавния департамент, които са написали доклада, да прочетат това, което техните колеги от същия Държавен департамент са писали във Вашингтон през 40-те и 50-те години, които пишат много ясно какво е населението в днешна Македония. Говорят за българи. И това са доклади от ЦРУ и техния Държавен департамент. "Те пишат за българи, които гледат към България и не искат да живеят в Югославия", каза Каракачанов.

Каракачанов подчерта за пореден път, че България не може да признае „малцинство от нация, създадена в Москва“, като повтори тезата си, че македонският народ е „измислен“ под натиска на СССР.

„В един момент от 21-ви век започваме да говорим за нещо друго. Кое македонско малцинство трябва да признае България? Създаденото в Москва? Нещо не ми се струва логично.“

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цвети Пиронкова влезе в основната схема на силен турнир в САЩ

Спортист №1 на България за изминалата година Цветана Пиронкова ще започне от основната схема на турнира от WТА 500 на клей в Чарлстън (САЩ). Надпреварата е с награден фонд 565 530 долара и ще се проведе следващата седмица. Вижте тази публикация в Instagram. Публикация, споделена от Tsvetana Pironkova (@tpironkova) Попадането […]