Каракачанов каза кои са мутрите във властта и кои са невъзможните партньори за ВМРО

NetNews

ВМРО ще обяви утре имената на кандидат-депутатите си от гражданската квота. Това обяви лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той каза, че има изявени лица, които да работят за „запазването на българщината“.

В предаването „Денят на живо с Неделина Анева“ по Nova News той разкри, че Боян Чуков ще е един от кандидатите. Днес стана ясно, че геополитическият анализатор напуска БСП. Каракачанов пък се изказа ласкаво за Чуков. В листите на ВМРО ще има отново лекари.

Каракачанов е категоричен, че не трябва да има разделение на комунисти-антикомунисти, русофили-русофоби, цесекари и левскари и пр. в политиката. Той подчерта, че „политиката е служба на обществото“. Каракачанов се изказа остро и срещу „купуването“ на място в политиката.

„Не сме БСП, които се опитваме да спечелим хората с една славна фигурна на Левски и една на ЦСКА (БСП издига Георги Георгиев-Гецата (ЦСКА) и Емил Велев – Кокала (Левски) за депутати“, отбеляза Каракачанов.

Самият той ще води листата в Плевен, за София – не потвърди. На въпрос дали ще се изправи срещу Бойко Борисов и Корнелия Нинова в столицата, лидерът на ВМРО каза лаконично:

„Не мисля, че Бойко Борисов има нужда от помощ срещу Корнелия Нинова“.

Красимир Каракачанов отговори на въпрос какви са отношенията в правителството между партньорите.

„Аз мисля, че тази коалиция, въпреки критиките, свърши немалко работа. Аз за пръв път участвах в изпълнителната власт. За 4 години в отбраната свършихме толкова работа, колкото не беше през последните поне 25 г. Много работа беше свършена в здравеопазването, образованието, вътрешната сигурност. Разбира се, има проблеми. Положителните неща са повече отколкото отрицателните“, каза той.

И настоя, че е против лозунгите „Мутри вън“ и това, че някои се опитват да се изкарат нови лица.

„Тези, които казват: „Мутри вън“, не бяха ли част от същата тази политическа система?“, запита Каракачанов и добави, че е „модерно да се плюе и храчи“.

„Мутрите са онези политици, които смятат, че ако не са във властта – не трябва да я има България. Не може властта да ти е самоцел. Тя е средство за постигане на цел, но не на собственото благо. Няма нито един нов в политиката, колкото и да ми се хвалят“, категоричен бе вицепремиерът.

Той отхвърли варианта за коалиция с БСП и с ДПС след вота на 4 април.

„Може да подкрепяме общи законопроекти, но няма как, ако си бил към дясно-центристко управление, да отидеш в другия спектър“, аргументира се лидерът на ВМРО.

Каракачанов смята, че ВМРО отново ще влязат в парламента.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Качакова: Срам ме е, че имаме партия с такова име

Ето, днес ми се наложи да обяснявам каква е тази партия с "мутри вън" в името си… На човек, който оглежда Европа за своята инвестиция. За 20 години в политиката, аз по-голям срам не съм изпитвала… Мислете каквото искате, но аз ако бях в ЦИК, НИКОГА нямаше да си сложа […]