Каракачанов: Не уволних нито един един назначен от ГЕРБ или БСП

NetNews

Ако искаме да дадем тон за една толерантност, не би следвало да бъдат уволнявани хора, само защото са били назначени от предишната партия. Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по време на интервю за предаването „Тази събота и неделя“ по бТВ.

„Работата на служебният кабинет е да подготви изборите за тези два месеца. Той има права по Конституция като всяко едно друго правителство, само че не може да внася закони и бюджет, защото няма парламент. В известна степен има ограничение на правомощията в законодателната дата, която в момента не съществува. Може да уволняват.

30 и няколко години виждаме, че когато някой нов дойде на власт първата му работа е да разчисти едни позиции и постове, на които слага свои хора. Когато аз станах министър на отбраната, не съм се водил по някакъв партиен или личностен критерий, не съм уволнил нито един човек, който е бил назначен преди това от ГЕРБ или преди това от БСП.

Според мен, ако искаме да дадем тон за една толерантност и някаква форма на национално помирение, не би следвало да се действа грубо партизански и да бъдат уволнявани хора, само защото са били назначени от предишната партия. Разбира се, ако тези хора не са си изпълнявали задълженията, това е друга тема.

Не партийният критерий трябва да е важен, когато назначаваш администрацията в една държава, а професионалният критерий – могат ли или не могат“, подчерта той.

Попитан за обявената обществена поръчка на Министерството на отбраната за 36 леки коли за 26 милиона, Каракачанов каза, че който го е написал, лъже, защото поръчката е обявена октомври 2020 година.

„Декември 2020 година тя е спечелена. Става въпрос за три вида автомобили – 2, които са по-проходими, 8, които са за командирите и останалите са за администрацията“, обясни той.

Едно следващо правителство трябва да бъде излъчено на базата на един национален консенсус от партиите, които влязат в парламента, на базата на много ясна програма, каза лидерът на ВМРО.

„Първата стъпка беше, че изпратих едно послание с основни седем приоритета около които могат да се обединят патриотичните формации.

На първо място не може да имаш патриотична формация, в която едните са повече русофили, другите повече американци. Ако си патриот си или българин, или нищо. Седем основни неща като проблеми пред българската нация – националното помирение, демографската катастрофа, ясна и твърда политика по отстояване на нашите геополитически исторически интереси.

Последното предложение беше да дадем личен пример ние като лидери, които сме се карали през тези две години, да консолидираме това пространство и да дадем крачка в страни и по този начин с личния си пример да мотивираме останалите хора, които искат в бъдещия парламент не да се управляваме от кречетала и които искат да продадат националните ни интереси. Това направи за 20 дни този парламент. В желанието си да спечелят повече гласове, отвориха кутията на Пандора със секциите в Турция“, каза той.

Каракачанов добави, че е лъжа, че българите в чужбина не могат да гласуват. „Този парламент за 20 дни се опита да направи едно предизборно законодателство, подлагайки под съмнение националният ни интерес, защото утре ако решат съответните служби в Турция могат да ни разкажат играта с 200 -300 хиляди гласа от там“, уточни той.

Каракачанов каза, че е разговарял с всички лидери на патриотични формации и според него всички са позитивно настроени. „Очаквам днес – утре официалните отговори, а днес ще се договорим за една среща. Но моето усещане е позитивно. Ние трябва да дадем пример. Да се дръпнем встрани и да оставим хората, които искат да имат адекватно и силно представяне на патриотичните каузи и ценности в българския бъдещ парламент, да имат за кого да гласуват“, подчерта той.

„Следващото народно събрание ще бъде фрагментирано подобно на това. Пак няма да има възможност две партии да направят правителство. За това първа точка от това, което съм заложил в тези условия е идеята за национално единство и помирение. Едно следващо правителство трябва да бъде излъчено на базата на един национален консенсус от партиите, които влязат в парламента, на базата на много ясна програма“, каза Каракачанов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Федерер: Честно казано, не знам какво да мисля за провеждането на Олимпийските игри

Живата тенис легенда Роджър Федерер призова организаторите на Олимпийските игри в Токио най-накрая да сложат край на неяснотите, които витаят около състезанията. 20-кратният шампион от Големия шлем заяви, че именно поради тази причина се колебае дали да участва. Олимпийските игри трябваше да се състоят през 2020-а година, но през март […]