Каракачанов: Разделихме народа на враждуващи лагери. Но какво печелим от това?

NetNews

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов говори за предстоящите избори у нас и как ще протекат те в условията на пандемия от коронавирус.

Избори и локдаун „Кампанията в локдаун протича по един особен начин. За първи път се случва такова нещо в България, но каквото –това!

Ние вече сме обявили нашите приоритети. Те са ясни – доходи, семейство, сигурност.

Когато говорехме за минимална пенсия от 300 лева никой не вярваше, че ще се случи, но ние го направихме. Разбира се все пак това е заслуга на цялото общество“, каза лидерът на ВМРО пред bTV.

Агентите на ДС от листите „Не можеш да изтриеш историята на България. Ние българите сме царе да делим историята на България по дати. Службите за сигурност са нещо, което съществува във всяка държава. Това е една изтъркана история“, така той отговори на въпрос за това удачно ли е да има агенти на бившата Държавна сигурност (ДС) в листите на партиите.

Разделихме народа на враждуващи лагери. Но какво печелим от това? Да, някой малки партийки печелят, но не си заслужава да дъвчем една и съща дъвка.

Заловените руски шпиони в България Вицепремиерът и министър на министерство на отбраната коментира и скандала с арестуваните руски шпиони у нас. Каракачанов говори по-специално за полковник Петър Петров, който е работил в Министерство на отбраната (МО).

„Полковник Петър Петров бе помощник в една от дирекциите на МО. Да, той бе награден от мен. Военнослужещите се награждават, когато имат дълга служба и без забележки.

Аз не съм работил непосредствено с него. Разбрах, че този случай е под наблюдение вече над шест месеца. Знам много неща и то от много време, но никога не съм вдигал шум, за да не пречим на службите и разследването.

Всеки един, който работи за чужда държава, трябва да си получи заслуженото.

Трудно може да се каже, че са изнесли сериозна информация. Повечето от информацията е публична.

Причината за този шпионаж според мен е, че последните четири години българската армия започна да се модернизира и да става по-силна. Вероятно притеснява някого“, заяви вицепремиерът.

Лозан Панов и трансджендърите „Влизат в политиката и защитават чужда на историята на България идеология. Извинявайте, но всеки нормален човек знае, че децата се раждат от мъжки и женски пол. Извращение е да ни говорят, че има трети или тринадесети пол.

Ние сме в демографска криза и не е редно за защитаваме идеология, която разгражда семейството.

Ако жената е „раждащ родител“, то ние мъжете какви сме? „Осеменяващ родител“? в името на какво се прави това?“, така Каракачанов коментира защо попита Лозан Панов „Вас майка ли Ви е раждала или трансджендър?“.

Думите му бяха по повод внесените от Гражданската колегия на Върховния касационен съд в деловодството на Конституционния съд на България серия от въпроси, касаещи равенството пред закона и забраната за половата дискриминация.

Раздялата с Валери Симеонов и лоялността към Бойко Борисов „Кампанията е към своя край. Защо да се връщаме в началото й? раздялата със Симеонов се наложи, защото такова беше мнението, настроението и гласуването на близо на 85 % от нашите членове и структури. Това бе тяхно желание и ние го изпълнихме“, разкри Каракачанов.

Вицепремиерът не каза лоялен ли е на премиера Бойко Борисов и партията ГЕРБ, но каза, че ВМРО е единствената партия, която не напада редиците на Борисов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето го новият капитан на националния отбор

Националният отбор на България има не само нов селекционер, но и нов капитан. Ясен Петров обяви, че занапред лентата ще носи халфът на Арсенал (Тула) Георги Костадинов. Заместници на Мечката ще бъдат Димитър Илиев и Васил Божиков. „Решението е изцяло на треньорския щаб. Ние носим отговорността за това решение. Не […]