Каракачанов: С ГЕРБ успяхме да направим доста

NetNews

ВМРО беше основният фактор, който спря възможността да се направят компромиси със Северна Македония. Това каза председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването "Лице в лице" по bTV. Той цитира Тодор Александров, отговаряйки на въпрос дали партията му вижда ГЕРБ като партньори или "се озърта наляво".

"Не се озъртам наникъде. Още един мой предшественик Тодор Александров го е казал – "ВМРО не обръща своите погледи ни на изток, ни на запад, а се инетересува от интересите на целокупното българско племе". Ние, въпреки някои разминавания с ГЕРБ, въпреки трудната комуникация в началото, като коалиция успяхме да направим доста. В тази коалиция ВМРО успя да разгърне немалка част от своите идеи", подчерта Каракачанов.

"Това, което ние коментирахме отдавна, че трябва минималната пенсия да стане 300 лв., т.е. тези, които са работели, защото най-старите хора в България незаслужено ниски пенсии. Почти на 100% увеличихме. Днес е 300 лв., плюс тези 50 лв., които получава всеки български пенсионер. Идеята и се гордеем с това, че успяхме да спрем джендърската Истанбулска конвенция, която е част от този план", заяви още Каракачанов. Той обяви, че от него и от неговия кабинет е тръгнала инициативата по този въпрос да има дебат и да се прекрати това нещо като експеримент спрямо нашите деца.

Каракачанов отбеляза, че темата за вечния длъжник именно колегите му от ВМРО в парламента са премахнали това понятие със законодателни инициативи.

"Вземете дори темата Македония. Една болна за всеки българин тема. Мога да кажа, че ВМРО беше основният буфер, фактор, който спря възможността да се направят компромиси, които щяха да бъдат за сметка на спокойствието на българина", заяви още Каракачанов.

На въпрос дали още е убеден, че желанието за самостоятелно явяване на ВМРО, е правилно, той отговори: "Глас народен – глас Божи. След като нашите структури поеха такава инициатива и взеха това решение, оттук нататък не се обсъжда, а се изпълнява и се работи". По думите му на евроизборите са се видели резултатите и ВМРО има двама евродепутати.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

„БСП за България“ предлага решения за проблемите на хората в Елховско

Очи в очи с хората застанаха кандидатите от листата на „БСП за България“ в няколко елховски села, за да се срещнат лично с тях и да чуят техните проблеми и искания. В съботния ден бусът на листата на „БСП за България“ успя да стигне до хората от Гранитово, Мелница, Лесово, […]