Карантиниран спортист в Пекин: Ужасни условия, пети ден дават една и съща храна

NetNews

Зимните олимпийски игри в Пекин започнаха под знака на Ковид-19. Само вчера, когато беше официалното откриване, са установени 45 нови случая на коронавирус сред олимпийския персонал и спортистите. Редица заразени състезатели обаче се оплакаха, че са поставени в тежки условия по време на карантината им.

Малко след пристигането си в Пекин руската биатлонистка Валерия Васнецова дава положителна проба за Ковид-19. Изолирана е в специално обособен хотел, където по думите ѝ се е сблъскала с ужасни условия на живот. В социалните мрежи спортистката се оплака от качеството на храната, която ѝ дават и заяви, че е отслабнала драстично.

„Боли ме коремът, пожълтяла съм, имам огромни черни кръгове под очите. Искам всичко да приключи. Просто се уморих вече от всичко“, разказа биатлонистката Валерия Васнецова.

Васнецова разказва, че китайските власти я държат в неведение относно тестовете ѝ за коронавирус. За подобно преживяване сподели и белгийската скелетонистка Ким Мейлеманс. Тя получила официално разрешение да напусне карантината си, след като дала три отрицателни PCR теста, каквито са изискванията. Но вместо в олимпийското село е транспортирана в нов карантинен хотел.

„Не съм сигурна, че мога да издържа още 14 дни в изолация на олимпийските игри“, каза скелетонистката Ким Мейлеманс.

След намесата на белгийския и международния олимпийски комитет 25-годишната Мейлеманс е получила разрешение да се върне в олимпийското село, където да започне подготовката за състезанията.

От 23 януари насам има 353 положителни теста на хора, свързани с Олимпиадата. 136 от тях са на спортисти и официални лица.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова по Bulgaria ON AIR

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Законът за задължителната ваксинация в Австрия вече е в сила

Снимка: БГНЕС В събота в Австрия влезе в сила закон, изискващ задължителна ваксинация срещу новия коронавирус за лица над 18 години. В петък той беше подписан от президента на републиката и публикуван в Бюлетина на федералните закони. Така Австрия стана една от първите страни в Европейския съюз, където ваксинацията срещу […]