Караянчева: На днешния ден имаме нуждата да се събираме, да сме заедно с други българи, да говорим за Васил Левски

NetNews

Васил Левски е първият обединител на нацията, в името му търсим и ще търсим утеха и надежда дори в миговете на най-голямо разединение. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на възпоменателната церемония в Карлово по повод 148-ата годишнина от гибелта на Апостола.

"На днешния ден имаме нуждата да се събираме, да сме заедно с други българи, да говорим за Васил Левски и за това, което означава той за нас, отбеляза председателят на Народното събрание. Вродената ни потребност да се връщаме към наследството и веруюто на Апостола на свободата е една от чертите, които ни определят като нация", заяви Цвета Караянчева.

Председателят на парламента посочи, че Васил Левски ще остане в съзнанието на всички българи със своята морална чистота, със светостта на неговата саможертва, с искрената човечност, която днес наричаме толерантност. Той съумява само с няколко думи ясно да прокара браздата между патриотизма и национализма, подчерта Цвета Караянчева. Тя отбеляза, че „Наредата на работниците за освобождението на българския народ” и проекта за устав на БРЦК, излезли под перото на Апостола, са едни от най-значимите предвестници на Търновската конституция – и като дух, и като източник на вдъхновение.

На възпоменателната церемония председателят на Народното събрание прие строя на представителните роти от Карловския гарнизон.

На честването присъстваха кметът на Карлово Емил Кабаиванов, председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов, народните представители Младен Шишков, Данка Юртова, Веска Ненчева, Джевдет Чакъров, Халил Летифов, Борис Ячев, Манол Генов, областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Поднесени бяха цветя на паметника на Васил Левски.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тайните на руската психологическа война

Подразделението 54777 е част от ГРУ, руската служба за външно разузнаване. Ведомството отговаря за операциите за "психологическа война" и влияние върху чуждото обществено мнение, един от трите стълба на "информационната война", заедно с киберпространството и защита на Русия от външно влияние, разкрива в. "Фигаро", цитиран от News.bg. Влиятелната френска медия […]