Каргонлии към кмета на Ямбол: А дигата кога?

NetNews

Започналите дейности по зариването на сухата част от коритото на Тунджа в района на кв. „Каргон” се приема със смесени чувства от жителите на квартала. Причината – не малка част от тях ползват като основна пътна артерия в посока към центъра на града и обратно – дигата на реката. А състоянието на настилката там е плачевно.

NetNews сондира мнения сред живеещи покрай брега на реката и минаващи ежедневно пеш или с автомобили по дигата. Хората одобряват усилията за нов, по-естетичен вид на коритото на Тунджа, но не скриват възмущението си от липсата на грижа за пътя, който ползват по няколко пъти на ден.

Огромни дупки, пропадания, стърчащи и разкривени шахти, обрушвания с треви и храсти превръщат терена в кошмар за преминаващите, особено в дъждовно време и при заледявания.

„Реката – добре, по-хубаво ще стане, ама тука – се спъваме като вървим”. „Късмет е, че още никой не е паднал в реката с колата, като заобикаля дупки и шахти!”, споделят каргонлии.

Настилката на дигата не е ремонтирана от десетилетия. Настояването на жителите на най-стария квартал в града е, освен за естетиката на реката, кметската управа да помисли и за по-практичните неща – да се ремонтира трасето на дигата, защото именно това ползват в непосредственото си ежедневие хората.

В момента се извършват насипни работи в участъка на реката между моста при „Трите вятъра” и пасарелката при бившата каргонска баня. От общината уточняват, че за облагородяването на терена е необходимо да се повиши нивото му с между 20 и 40 см, за да избегнат заблатявания, характерни за тези по-ниски зони. Коритото се почиства от битови и едрогабаритни отпадъци. Заравняваният терен ще бъде подготвен за обработка в началото на пролетта.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кристиан Вигенин подава оставка като шеф на предизборния щаб на БСП

„Оттеглям се като председател на Националния предизборен щаб. Благодаря на колегите от щаба, работиха усърдно и сърцато, към тях не бива да има никакъв упрек!”, пише в пост в личния си Фейсбук профил Кристиан Вигенин.
Вигенин водач листа БСП ямбол