Каримански: Дончева е отровен бурен, Нинова лъже

NetNews

Не можем да се борим срещу световната инфлация с парламентарни действия. Това заяви в „Лице в лице“ по бТВ председателят на бюджетната комисия в Народното събрание и депутат от „Има такъв народ“ Любомир Каримански.

По думите му от 2008 до 2019 г. не е имало актуализация на пенсиите у нас. Според него умишлено са се държали на минимално ниво въпреки икономическия ръст.

„Ние искахме да изправим тази несправедливост. Не бяхме за добавката от 120 лв., защото е порочна практика да се дават пари, които след това много трудно може да се вземат от пенсионерите“, обясни депутатът.

Относно проблемите на бизнеса и домакинствата във връзка със скъпия ток, той каза: „Трябва да се направи трансформация в енергетиката и по-специално при ТЕЦ-овете. Трябва да се започне от някъде. Няма време, не може да се чака, трябва да се подготвим – как тези централи ще се осъвременят, за да бъдат активни“.

Той обясни, че е получил редица поздравления за актуализацията на Бюджет 2021, на фона на фрагментирания парламент. Каримански заяви, че твърдението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че работата по финансовата рамка е започнала в началото на септември – е лъжа.

По думите му на първо четене са минали поправки в бюджетната комисия още на 24 август.

„Г-жа Нинова е била в кабинета на председателя на НС Ива Митева и е настояла, когато е трябвало да върне мандата, че ще го направи, ако се направи извънредно заседание за малките бюджети – НЗОК и ДОО. Това е жестока политическа, интригантска система от старите партии, в която младите хора няма как да се припознаят“, уточни Каримански.

Относно скандала „500К“ и разногласията с народния представител от „Изправи се БГ! Ние идваме “ и лидер на „Движение 21“ Татяна Дончева, Каримански коментира:

„Когато преди по-малко от година г-жа Дончева беше в студиото на Слави Трифонов и гостуваше с идеята, че ще променим всичко заедно. Ако е знаела тогава, че Трифонов и проектът „Има такъв народ“ работи с политическото задкулисие, странно какво правеше там“.

По думите му тя е излъгала, че финансовият министър Асен Василев не е участвал актуализацията на Бюджет 2021. „Как може да вярваме на един политик, който 30 г. не донесе нищо в политиката. Какъв беше приносът на г-жа Дончева от командировката ѝ във Виена? Аз бих я оприличил на отровен бурен, който задушава новопосаденото дърво“, каза Каримански.

Той отхвърли информацията, че е бил кандидатът на „Има такъв народ“ за председател на БНБ, когато беше поставена темата за смяна на настоящия шеф.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какво прави днес "Робинята Изаура" - години след голите СНИМКИ

Много преди Марисол, Есмералда и Касандра българската публика имаше възможност да проследи живота на робинята Изаура от едноименния роман на Бернардо Гимараеш. Тази бразилска сапунена опера чупи рейтинги, постига световна популярност и бележи кариерата на актрисата Луселия Сантос. Днес 63-годишната бразилка е сред най-големите телевизионни звезди и е изключително активна […]