Каримански от ИТН: Ние сме млада партия и емоциите дадоха превес над разума

NetNews

Има необходимост от създаване на единна енергийна система в България. Засега няма такава цялостна енергийна стратегия. Това е нужно, за да може да се диверсифицират източниците на газ. В ЕК трябва да има фонд за подпомагане на европейските страни, преминаващи към алтернативни източници на енергия. Това заяви Любомир Каримански от "Има такъв народ" в предаването „Панорама“ по БНТ.

Той не се съгласи, че е била развързана кесията в последното НС. „Ние се придържахме към определена фискална политика. Имаше необходимост от актуализация на пенсиите", подчерта икономистът.

"От самото начало ние имахме програма на страницата на ИТН, по която сме работили повече от 2 години. Тя бе споделена от колегите от ДБ, БСП и ИБГНИ. Ние сме за прагматичните политики, повече ориентирани в дясното, но в тежка ситуация не можем да оставим да има уязвими групи в обществото", подчерта Каримански.

По думите му Слави Трифонов е постъпил смело, като предложи да състави правителство на малцинството. "Ние водехме преговори за програми, а не за постове на министри", уточни икономистът на ИТН.

Любомир Каримански призна, че са сбъркали в това, че са много млада партия и емоциите са дали превес над разума.

"Можем да продължим разговорите в ДБ, с БСП, с "Продължаваме промяната". Лично аз съм работил изключително добре с Асен Василев", призна Каримански. Той допълни, че дори да е имало някакви спорове, те са били във връзка с определени стандарти", посочи още той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лапорта: Надявах се Меси да каже, че ще играе без пари за Барселона

Президентът на Барселона Жоан Лапорта разкри, че до последно се е надявал, че звездата на тима Лионел Меси ще се съгласи да играе без пари, за да може да остане на "Ноу Камп" въпреки финансовите проблеми на клуба. В крайна сметка Меси се раздели с каталунците и премина в ПСЖ […]